Změna palivové základny uhelného kotle

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá změnou palivové základny uhelného kotle z důvodu snížení emisí CO2 a jeho tepelným přepočtem. V úvodní části je proveden výpočet spalovací komory. Poté následuje přepočet teplosměnných ploch. Je kladen důraz na zachování stávajících parametrů páry.
This thesis deals with the change of the fuel base of a coal boiler due to the reduction of CO2 emissions and its thermal recalculation. In the first part, there is implemented calculation of the combusting chamber. This is followed by the recalculation of the heat transfer surfaces. The emphasis is placed on the preservation of the exsiting steam parametrs.
Description
Citation
KALLAS, M. Změna palivové základny uhelného kotle [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Energetické inženýrství
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Skála, CSc. (předseda) doc. Ing. Marek Baláš, Ph.D. (místopředseda) Ing. Alojz Boko (člen) Ing. Pavel Křemínský (člen) Ing. Pavel Milčák (člen)
Date of acceptance
2020-07-21
Defence
Student seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomé práce a zodpověděl otázky oponenta a dalších členů komise: V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. otázka: Jak jste řešil ohřev vzduchu? Zodpovězeno. 2. otázka: V jaké výšce se nachází plynové hořáky? Zodpovězeno. 3. otázka: Jaký přebytek vzduchu se používá pro spalování plynů? Zodpovězeno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO