Identifikace a hodnocení chyb ve výrobním procesu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Předložená diplomová práce je zaměřena na identifikaci a hodnocení chyb ve výrobním procesu. Práce je orientována na metody analýzy spolehlivosti lidského činitele V první části práce je uveden obecný popis problematiky lidského činitele a spolehlivosti lidského činitele. Ve druhé části práce je navržen postup hodnocení spolehlivosti lidského činitele včetně teoretického popisu použitých analytických metod. Ve třetí části práce je uveden popis vybraného procesu, analýza procesních dat a výstupy zpracovaných analytických metod. V závěru práce je uveden popis navržených nápravných opatření spolu s uvedením doporučení pro další rozvoj řešené problematiky.
The presented diploma thesis concerns about identification and assessment of errors in the production process. The thesis is focused on methods of human factor reliability analysis. In the first part of the thesis is a general description of human factor and human factor reliability. In the second part of it the process of assessment of human factor reliability is designed including general description of used analytical techniques. Third part of the thesis contains general description of selected process, process data analysis and outputs of processed analytical techniques. In the last part of thesis are described suggestions of corrective measures with recommendations for the further development of this topic.
Description
Citation
VÁCLAVEK, J. Identifikace a hodnocení chyb ve výrobním procesu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kvalita, spolehlivost a bezpečnost
Comittee
doc. Ing. Róbert Jankových, CSc. (předseda) doc. Dr. Ing. Daniel Prostredník, CSc. (místopředseda) Ing. Jan Šrámek, Ph.D. (člen) Ing. Michal Drlík, Ph.D. (člen) prof. Ing. Hana Pačaiová, Ph.D. (člen) prof. Ing. Milan Oravec, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-21
Defence
Student v úvodu prezentace představil analyzovaný proces zaměřený na výrobu katetrů. Následně student zmiňoval použité analytické metody včetně důvodu jejich použití. Jednotlivé metody byly následně doplněny o grafy včetně podrobného komentáře. Na tuto pasáž navazoval výčet opatření, které jsou již implementovány do procesu a student zhodnotil snížení zmetkovitosti. Zároveň byly prezentovány i opatření čekající na schválení. Otázka oponenta č.1 --- Uvedl byste nějaké nástroje Lean Managementu, které jsou vztaženy přímo k eliminaci chyb lidského činitele ve vztahu k vaší práci? --- Student na tuto otázku uvádí metodu Poka Yoke, která spočívá ve vytvoření chybovzdorné konstrukce. Komise se táže na strukturu výrobní linky. Na tuto otázku student odpovídá v podobě popisu jednotlivých pracovišť výrobní linky. Co vnímáte pod pojmem scénář ve vaší práci? Student odpovídá, že scénář vnímá jeden řádek analýzy. Jak definujete pravděpodobnost? V jakých hodnotách se pohybuje pravděpodobnost. Student odpovídá (0:1). Před operací je nutné demagnetizovat katetry. Máte o tom povědomí? Student o tom povědomí nemá.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO