Zajištění a vymáhání pohledávek u podnikatele

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato bakalářská práce je zaměřena na zajištění a vymáhání pohledávek a je rozdělena na tři části. Teoretická část, která slouží jako podklad pro vypracování analytické části, vymezuje pohledávky z právního, daňového, účetního a ekonomického hlediska. Analytická část práce je zaměřena na analyzování pohledávek po splatnosti a na finanční situaci konkrétního podnikatele. Ze získaných informací z analytické části jsou podnikateli navrženy způsoby efektivnějšího zajištění pohledávek a jejich vymáhání.
This bachelor thesis is focusing on securing claims and debt collections. It is divided into three parts. The theoretical part defines claims from legal, tax, accounting and economic perspective. It also serves as a basis for the elaboration of the second part. The analytical part is focused on analyzing overdue claims and the financial situation of a particular entrepreneur. Based on the obtained information from the analytical part, entrepreneurs are proposed ways of more effective securing claims and their enforcement.
Description
Citation
KONEČNÁ, P. Zajištění a vymáhání pohledávek u podnikatele [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a daně
Comittee
doc. Ing. Marek Zinecker, Ph.D. (předseda) JUDr. Ing. Jan Kopřiva, Ph.D. (místopředseda) Ing. Romana Hajkrová, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Zámečník (člen) Ing. et Ing. Pavel Juřica, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-22
Defence
Otázky vedoucího - nejsou. Otázky oponenta - zodpovězeno. Otázky komise: doc. Ing. Marek Zinecker, Ph.D.: Na str. 53 v tabulce 12 navrhujete zavedení smluvního úroku z prodlení. Je výše úroku z prodlení českou legislativou nějakým způsobem regulována? - zodpovězeno JUDr. Ing. Jan Kopřiva, Ph.D.: Jaký jiný způsob vymáhání pohledávek než právní je možné využít? Kolik procent z pohledávky připadá věřiteli? - zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO