Hodnocení finanční situace vybrané soukromoprávní korporace metodami finanční analýzy a návrhy na její zlepšení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce hodnotí finanční situaci vybrané soukromoprávní korporace – Hotel TRINITY, s.r.o. - v letech 2014 až 2018, a to metodami finanční analýzy. Práce je rozdělena do tří částí. V první jsou popsána teoretická východiska, druhá část stručně představuje analyzovaný hotel a související obor podnikání, obsahuje výpočty jednotlivých finančních ukazatelů a jejich analýzu. Na základě výsledků jsou ve třetí části navržena možná opatření vedoucí ke zlepšení finanční situace firmy.
The bachelor thesis evaluates the financial situation of a selected private corporation – Hotel TRINITY, s.r.o. – in the years 2014 – 2018 using methods of financial analysis. The thesis is divided into three parts. The first part describes the theoretical background, the second part briefly introduces the evaluated hotel and hotel industry as such, contains calculations of financial indicators and their analysis. Based on the obtained results, the third part formulates possible measures applicable to improve the financial situation of the company.
Description
Citation
ŠEBELOVÁ, V. Hodnocení finanční situace vybrané soukromoprávní korporace metodami finanční analýzy a návrhy na její zlepšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a daně
Comittee
doc. Ing. Vojtěch Bartoš, Ph.D. (předseda) Ing. Pavel Svirák, Dr. (místopředseda) Ing. Helena Hanušová, CSc. (člen) Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA (člen) Ing. David Schüller, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-22
Defence
Otázky vedoucího: Které ukazatele finanční analýzy by měl hotel TRINITY pravidelně sledovat? Své doporučení zdůvodněte. Zodpovězeno. Otázky oponenta: Může hotel v současné době využít nějaké programy podpory pro firmy? Zodpovězeno. Svirák, Ph. D.: Jak vysvětlíte, že hotel má vysoké množství peněžních prostředků na účtě, ale zároveň má společnost velice vysoké závazky? Je to strategie společnosti? Zodpovězeno. Jak se hotel zabezpečuje z hlediska rizika, když půjčuje peníze? Zodpovězeno. Luňáček, Ph.D.: Pracujete ve Vámi vybrané společnosti? Zodpovězeno. Jaká je procentuální obsazenost hotelu v posledních letech? Zodpovězeno. doc. Bartoš: V dnešní době je velice důležité nabídnout zákazníkům možnost parkování. Je součástí hotelu i parkoviště? Zodpovězeno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO