Účetní a daňové aspekty změny režimu DPH

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Cílem této bakalářské práce je zanalyzovat problematiku při změně režimu daně z přidané hodnoty u modelového podnikatelského subjektu a zjistit všechny změny účetních a daňových aspektů spolu s výhodami a nevýhodami v souvislosti s přechodem režimu DPH. Teoretická část se zaměřuje na vysvětlení pojmů v oblasti DPH a na principech jeho uplatnění. Praktická část se zaměřuje na konkrétní subjekt, u kterého se týká daná problematika. Na závěr jsou ukázány vhodné návrhy řešení a správného uplatnění odpočtu DPH podle české legislativy.
The purpose of this bachelor thesis is to analyze the issue of changing the VAT regime in a model business subject and to identify all changes in accounting and tax aspects, along with the advantages and disadvantages of VAT. The theoretical part focuses on the explanation of VAT and the principles of its application. The practical part focuses on the specific subject to which the issue relates. At the end will be shown suitable proposals for the solution and the correct application of the VAT deduction according to Czech legislation.
Description
Citation
DANG, M. Účetní a daňové aspekty změny režimu DPH [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a daně
Comittee
doc. Ing. Eva Lajtkepová, Ph.D. (předseda) Ing. Zuzana Křížová, Ph.D. (místopředseda) Ing. Pavel Svirák, Ph.D. (člen) Ing. Michal Karas, Ph.D. (člen) Ing. Nina Bočková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-22
Defence
Ing. Bočková - Jak byste vysvětlil Vaše tvrzení, že v případě neplátce DPH, uvádíte odpočet DPH? - odpovězeno Ing. Bočková - Ověřoval jste na finančním úřadě ochotu registrovat dobrovolného plátce? - odpovězeno Ing. Bočková - V práci uvádíte hrubý měsíční zisk, lze tento zisk intepretovat jako mzdu (odměnu) majitele? - odpovězeno Ing. Karas - Název bakalářské práce je "Účetní a daňové aspekty změny režimu DPH" - kde v práci se nachází účetní aspekty? - odpovězeno Ing. Křížová - Rozhoduje se subjekt o plátcovství DPH na základě faktury? Jaké faktory musí zahrnout do rozhodování? - odpovězeno Ing. Bočková uvedla připomínku k chybně vyplněným fakturám uvedených v bakalářské práci. doc. Lajtkepová uvedla připomínku k nesouladu názvu práce, cílům práce a obsahu práce.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO