Hodnocení finanční situace vybrané soukromoprávní korporace metodami finanční analýzy a návrhy na její zlepšení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá zhodnocením finanční situace ve vybrané soukromoprávní korporaci pomocí metod finanční analýzy. V teoretické části jsou popsány jednotlivé ukazatele finanční analýzy. Každý ukazatel je doplněn vzorcem. V praktické části je nejprve představena společnost Noria s.r.o. a poté jsou zde aplikovány metody finanční analýzy. Nechybí celkové zhodnocení finanční situace. V poslední části jsou uvedeny návrhy na zlepšení situace.
This Bachelor's thesis deals with evaluation of the economic situation in the selected private corporation using methods of financial analysis. In the theoretical part, individual indicators of financial analysis are described. Each indicator has an appropriate formula. In the practical part it is first introduced the company Noria s.r.o. and than there are the methods of financial analysis are applied. There is an overall assessment of the financial situation. The last part contains suggestions for improving the situation.
Description
Citation
ŠTĚPÁNOVÁ, E. Hodnocení finanční situace vybrané soukromoprávní korporace metodami finanční analýzy a návrhy na její zlepšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a daně
Comittee
doc. Ing. Vojtěch Bartoš, Ph.D. (předseda) Ing. Pavel Svirák, Dr. (místopředseda) Ing. Helena Hanušová, CSc. (člen) Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA (člen) Ing. Lucie Kaňovská, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-23
Defence
Otázky vedoucího: Realizaci kterého návrhu/doporučení považujete za nejdůležitější a proč? Zodpovězeno. Otázky oponenta: Které z uvedených finančních ukazatelů považujete za klíčové pro společnost Noria a doporučila byste je finančnímu vedení pro interní analýzu? V jakém časovém intervalu by tyto ukazatele měly být sledovány? Zodpovězeno. doc. Bartoš: Jak se díváte na hodnoty doby obraty závazků? Jak je možné, že je tento ukazatel tak vysoký? Zodpovězeno. Věnovala jste se těmto závazkům blíže? Zodpovězeno. Svirák, Ph. D.: Společnost má velmi vysoké jiné závazky. Víte, ke komu tyto závazky jsou? Zodpovězeno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO