Zhodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Hlavním cílem této bakalářské práce je zhodnocení finanční situace VARS a. s. za období 2014-2018 a formulace návrhů na zlepšení v problémových oblastech finančního hospodaření. V teoretické části je zpracován teoretický rámec na téma finanční analýza s důrazem na metody, uživatele a zdroje dat. V praktické části se práce věnuje konkrétnímu podniku, a to společnosti VARS a.s., na jehož data jsou aplikovány metody finanční analýzy a navrženy opatření ke zlepšení finanční situace podniku.
This bachelor thesis aims at assessing the financial health in the company VARS, a. s. The theoretical part represents a review of financial analysis, their methods, users, different concepts, risks and data sources. In the practical part, the thesis is devoted to implementation of selected methods of financial analysis. The results are discussed and proposal for improvements are formulated.
Description
Citation
LACHMAN, R. Zhodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Ekonomika podniku
Comittee
doc. Ing. Marek Zinecker, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Radek Doskočil, Ph.D., MSc (místopředseda) Ing. Lucie Kaňovská, Ph.D. (člen) Ing. Markéta Kruntorádová, Ph.D. (člen) prof. Ing. Mirko Dohnal, DrSc. (člen)
Date of acceptance
2020-07-24
Defence
otázky oponenta práce - odpovězeno Ing. Kruntorádová - Sledoval jste pohledávky podniku z hlediska jejích splatnosti? - odpovězeno Ing. Kruntorádová - Jaká doporučení byste podniku navrhl pro řešení pohledávek po splatnosti? - odpovězeno Ing. Kruntorádová - V teoretické části uvádíte bankrotní i bonitní modely zhodnocení finanční situace. Proč v analytické části uvádíte pouze bankrotní modely? - odpovězeno Ing. Kruntorádová - Na základě jakých kritérií byste zvolil zásoby, které budou prodány? - odpovězeno Ing. Kruntorádová - Využívá podnik aktuálně nějakou motivaci odběratelů, aby uhradili své závazky podniku včas? - odpovězeno doc. Doskočil - Můžete stručně shrnout finanční situaci analyzovaného podniku? - odpovězeno doc. Doskočil - Domníváte se, že reálná finanční situace podniku je shodná s výsledky provedené analýzy finanční situace? - odpovězeno prof. Dohnal - Aplikujte, prosím, problematiku rozhodovacích stromů na prodej zásob analyzovaného podniku. - částečně odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO