Hodnocení finanční situace společnosti a návrhy na její zlepšení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tématem této bakalářské práce je zhodnocení finanční situace společnosti Johnny servis, s.r.o. v období 2014-2018. V první části této práce jsou vysvětleny teoretické pojmy, které jsou spojené s finanční analýzou. V další části se nachází seznámení s podnikem a finanční analýza. Na základě výsledků finanční analýzy jsou v poslední části práce obsaženy návrhy na zlepšení finančního stavu podniku.
The topic of this bachelor thesis is evaluation of the financial situation of the company Johnny servis, s.r.o. in the period 2014-2018. The first part of the thesis explains the theorecial concepts related to the financial analysis. In the next part there is an introduction of the company and financial analysis. Based on the results of the financial analysis, in the last part are suggestions for improving financial condition of the company.
Description
Citation
KOUKAL, M. Hodnocení finanční situace společnosti a návrhy na její zlepšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Ekonomika podniku
Comittee
doc. Ing. Vít Chlebovský, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Mgr. Karel Brychta, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. František Bartes, CSc. (člen) Ing. Jan Pěta, Ph.D. (člen) Ing. Kateřina Fojtů, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-27
Defence
doc. Brychta: Jaké další náklady se pojí s navrhovanou investicí do interní přepravy ? - částečně odpovězeno doc. Brychta: Jaký je tržní podíl společnosti na českém trhu ? - odpovězeno doc. Brychta: Navrhujete zvýšení stavu zásob. Je toto doporučení poplatné i v aktuální situaci (pandemie COVID) ? - částečně odpovězeno doc. Brychta: Navrhujete zvýšení záloh. Jaká je situace u konkurence ? - částečně odpovězeno doc. Brychta: Poukázal na velký počet gramatických chyb a překlepů. doc. Chlebovský: Poukázal na chybné zařazení McKinseyho modelu 7S zařazen mezi nástroje pro analýzu vnějšího okolí podniku. Ing. Pěta: Jaká je cena pořizovaného automobilu? - odpovězeno Ing. Pěta: Které položky společnost eviduje v zásobách? Je nutné zvýšit jejich výši ? - odpovězeno Ing. Pěta: Jaká je struktura pohledávek? Je možné veškeré pohledávky společnosti řídit ? - odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO