Okruhy jaderných elektráren

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce se věnuje historii a začátkům jaderné energetiky, vysvětlení základních poznatků jaderné energetiky a uvedení do dané problematiky. Poté je popsáno rozdělení jaderných reaktorů podle různých kritérií. Dále je popsáno řešení jednotlivých okruhů v jaderné elektrárně podle typu použitého reaktoru. Jednotlivé okruhy jsou popsány na jaderné elektrárně Temelín. Poslední část se věnuje jaderné bezpečnosti a různým bezpečnostním systému, bez kterých by jaderná elektrárna nemohla být spuštěna.
This bachelor's thesis deals with the history and beginnings of nuclear energy, an explanation of the basic knowledge of nuclear energy and an introduction to the issue. Then, the division of nuclear reactors according to various criteria is described. Furthermore, the solution of individual circuits in a nuclear power plant is described according to the type of reactor used. The individual circuits are described at the Temelin nuclear power plant. The last part deals with nuclear safety and various safety systems, without which a nuclear power plant could not be started.
Description
Citation
PAVLÍČEK, M. Okruhy jaderných elektráren [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Marek Baláš, Ph.D. (předseda) Ing. Martin Lisý, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jan Fiedler, Dr. (člen) Ing. Michal Špiláček, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Pospíšil, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-28
Defence
Student předvedl obhajobu práce. Student odpověděl na otázky oponenta. K čemu slouží kompenzátor objemu? Student odpověděl úplně. Jaká je výhoda jaderných zdrojů oproti OZE? Student odpověděl neúplně. Jak je to s jadernými elektrárnami u nás a v okolí? Student odpověděl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO