Návrh vytápění rodinného domu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tématem této bakalářské práce je návrh zdroje tepla pro můj dům. Z tohoto důvodu jsem práci rozdělil na tři části. První část je rešerše nejčastějších zdrojů určených k vytápění rodinných domů. V další části práce se věnuji výpočtu tepelných ztrát daného objektu dle výkresové dokumentace. Ve třetí části provádím ekonomické srovnání kotle na pevné palivo a tepelného čerpadla.
The topic of this bachelor thesis is the design of heat source for my house. For this reason, I divided the work into three parts. The first part is a research of the most common sources intended for heating family houses. In the next part of my work is devoted to the calculation of heat loss of the object according to the drawing documentation. In finale section I make economical comparison of solid fuel boiler and heat pump.
Description
Citation
ŘEZÁČ, P. Návrh vytápění rodinného domu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
Ing. Petr Kracík, Ph.D. (předseda) Ing. Pavel Milčák (místopředseda) Ing. Hana Lisá, Ph.D. (člen) Ing. Marian Brázdil, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Škorpík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-28
Defence
Student prezentoval svoji bakalářksou práci. Byly přečteny posudky, jejich hodnocení a položeny oponentní otázky. Otázky byly zodpovězeny. V obhajobě k BP byly komisí položeny otázky: Upřesněte, kterou z energií získává médium v solarních kolektorech (Ing. Škorpík, Ph.D.)? Otázka byla zodpovězena. Kotel je značně naddimenzovaný, jak byl systém provozován (Ing. Milčák)? Otázka byla zodpovězena.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO