Výzkum progresivních metod snižování obsahu škodlivých látek ve výfukových plynech vznětových motorů

Abstract
Náplní této disertační práce je popis moderních metod snižování obsahu škodlivých látek u vznětových motorů. Stěžejní částí je uplatnění těchto metod pro vznětové motory pro mimosilniční použití, to znamená pro motory, které se využívají v traktorech a mimosilničních strojích. V závěru jsou zde zmíněna fakta svědčící o využitelnosti výsledků této disertační práce v praxi a jejich ověření na skutečném motoru.
The scope of this dissertation work is a description of modern methods of reducing exhaust emission in diesel engines. The fundamental part is the application of these methods for diesel engines for off-road use that means for engines that are used in tractors and road machines. The mentioned evidence for the practical utility of the results of this dissertation thesis in practice and their verification on the actual engine are given in the conclusion.
Description
Citation
FRANZ, R. Výzkum progresivních metod snižování obsahu škodlivých látek ve výfukových plynech vznětových motorů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukční a procesní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Josef Štětina, Ph.D. (předseda) Ing. Martin Děrgl (člen) prof. Ing. Jiří Stodola, DrSc. (člen) doc. Ing. Oldřich Vítek, Ph.D. (člen) Ing. Petr Škara (člen)
Date of acceptance
2020-07-22
Defence
Komise ocenila praktický přínos výsledku DDP, které se projevily v sériové výrobě motorů splňující nové emisní předpisy a také inovativní přístup k řešení.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO