Analýza využití Stirlingových motorů v energetice

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce je koncipována jako rešerše Stirlingova motoru a jeho aplikací. V první části se věnuje především obecnému popisu samotného motoru. Druhá část seznamuje čtenáře s aktuálním využitím Stirlingova motoru a s jeho vyvíjenými aplikacemi. Ve třetí části se pak věnuji analýze ekologického a ekonomického dopadu využívání Stirlingova motoru.
This bachelor thesis is designed to acquaint reader with Stirling engines and their applications. The main aim of the first part is general overview. The purpose of the second part is to present current usage as well as ongoing research projects. It the third part the ecological and economical impacts of Stirling engines are discussed.
Description
Citation
PODOLÁK, P. Analýza využití Stirlingových motorů v energetice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Marek Baláš, Ph.D. (předseda) Ing. Martin Lisý, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jan Fiedler, Dr. (člen) Ing. Michal Špiláček, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Pospíšil, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-28
Defence
Student předvedl obhajobu práce. Student odpověděl na otázky oponenta. Jaky je rozdíl mezi jednotlivými druhy Stirlingova motoru? Student dopověděl úplně. Jak funguje termoakustický Stirlingův motor? Student odpověděl úplně. V jakých aplikacích je Stirlingův motor vhodný? Student odpověděl úplně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO