Hodnocení finanční situace vybrané soukromoprávní korporace metodami finanční analýzy a návrhy na její zlepšení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá hodnocením finanční situace veřejnoprávní korporace za období posledních 5 let. K tomuto hodnocení využívá nástrojů finanční analýzy a hlavním zdrojem informací jsou povinné účetní výkazy vybrané firmy z let 2014–2018. Práce je rozdělena do tří částí, první část je věnována teoretickým východiskům a vysvětluje základní pojmy. Druhá část je praktická a zaměřuje se na hodnocení korporace pomocí nástrojů finanční analýzy za období posledních 5 let. Ve třetí části jsou na základě zjištěných hodnot předloženy návrhy na zlepšení situace v dané společnosti.
This bachelor’s thesis discusses the evaluation of a public corporation’s financial performance during the last 5 years. Financial analysis tools are used in the evaluation and the main source of information are the mandatory financial statements of the selected company from the years 2014-2018. The thesis is split into three parts. The first part discusses the financial solutions and explains the basic terms. The second part is practical and focuses on evaluating the corporation over the last 5 years with the use of financial analysis tools. In the third part, suggestions as to improve the firm’s situation are offered based on the obtained values.
Description
Citation
MRŇKA, R. Hodnocení finanční situace vybrané soukromoprávní korporace metodami finanční analýzy a návrhy na její zlepšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Ekonomika podniku
Comittee
prof. Ing. Oldřich Rejnuš, CSc. (předseda) Ing. Helena Hanušová, CSc. (místopředseda) Ing. Markéta Kruntorádová, Ph.D. (člen) Ing. František Milichovský, Ph.D., MBA, DiS. (člen) Ing. Jiří Zámečník (člen)
Date of acceptance
2020-07-28
Defence
Otázky vedoucího: Vlastními slovy popište tzv. šedou zónu v souvislosti s prováděnou analýzou. Může se podle Vás společnost dostat do existenčních problémů? odpovězeno Ing. Markéta Kruntorádová, Ph.D. Vysvětlete souvislost návrhu nového produktu a návrhu nezdravý životní styl. odpovězeno Ing. František Milichovský, Ph.D., MBA, DiS. Jaká je tržní pozice společnost v ČR? odpovězeno Jaká je úroveň nezdravého životního stylu při spotřebě Coca-coly? odpovězeno Kde jsou v práci poklady na sestavení SWOT analýzy? částečně odpovězeno Doporučujete aby se společnost zaměřila na snížení odpadu. Jaká je úroveň recyklace odpadu v ČR? částečně odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO