Využití kompaktních řídících systémů k ovládání svítidel protokolem DALI

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V této práci je popsán systém ovládání osvětlení pomocí digitálních signálů. Přesněji se zde popisuje protokol DALI, který nám slouží jako standart v tomto řízení. Jsou zde popsány možnosti zapojení řídících jednotek a také princip komunikaci mezi zátěží a řídící jednotkou. Dále je zde popsán koncepce řízení pomocí kompaktních řídících systémů. Kde je použit převodník RS232/DALI.
This thesis describes the system of lighting control via digital signals. In particular DALI protocol, this is used as a standard in this control. There is description of possibilities of connecting control units and a principal of communication between a load and the control unit. Also this thesis contains the conception of control via compact control systems, where is used a converter RS232/DALI.
Description
Citation
UCHYTIL, T. Využití kompaktních řídících systémů k ovládání svítidel protokolem DALI [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Evžen Haluzík, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Raček, CSc. (místopředseda) Ing. Vladimír Kohout (člen) Ing. Petr Krejčí, Ph.D. (člen) Ing. Jan Macháček, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jaroslava Orságová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-17
Defence
Student odpověděl na otázky vedoucího a oponenta. Odpověděl na dotazy členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO