Modelování dynamiky kalcia v excitabilních i neexcitabilních buňkách

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá elektrofyziologickými jevy na molekulární úrovni a úrovni buněk. Cílem je podat základní informace pro pochopení jednoduchých buněčných modelů. Práce také pojednává o principech modelování dynamiky kalcia v buňkách. V prostředí Matlab jsou realizovány modely Luo-Rudy z roku 1991, Luo Rudy z roku 1994 a model oscilačního chování ß-buněk pankreatu. Pomocí rozhraní GUI je vytvořen přehledný program pro simulaci elektrofyziologickými jevu.
This bachelor thesis deals with electrophysiologic phenomenons on molecular and cellular level. The aim is to provide basic information for better understanding of simple cellular models. This work also discusses principles of calcium dynamic modelling in cells. In Matlab environment the Lou-Rudy model from 1991, Lou-Rudy model from 1994 and the phantom burster model for pancreatic ß-cells are implemented. Using the GUI interface a clear program for simulation electrophysiologic phenomenons is created.
Description
Citation
TKÁČ, J. Modelování dynamiky kalcia v excitabilních i neexcitabilních buňkách [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Jiří Kozumplík, CSc. (předseda) doc. Ing. Jana Kolářová, Ph.D. (místopředseda) Ing. Radovan Jiřík, Ph.D. (člen) doc. MUDr. Pavel Matonoha, CSc. (člen) MUDr. Kateřina Fialová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-16
Defence
Student prezentoval výsledky své bakalářské práce. Komise byla seznámena s posudkem vedoucího práce a oponenta. Otázky členů komise doc. Kolářové, Ing. Jiříka a doc. Kozumplíka byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO