Platforma pro ladění spínaných zdrojů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Předkládaná práce se zabývá návrhem platformy, návrhem jejich výměnných modulů a obvodů pro jejich měření. Kompletní zařízení by mělo sloužit pro rychlejší návrh a ladění spínaných zdrojů. V práci jsou rozebrány základní topologie spínaných zdrojů, rozbor podpůrných obvodů a potřebné výpočty k realizaci. Na základě teoretických podkladů a zvolených parametrů bude vytvořen koncept zapojení, který bude následně ověřen zařízením, skládající se z hlavní desky, měnitelných modulů a měřicích obvodů.
The following work deals with a design of power supply testbench with design of their replaceable modules and circuits for their measurement. The final product should be used for faster design and tuning of switching power supplies. In this essay, there is detailed description of switching power supplies, analysis of support circuits and calculations for design. Based on theoretical background and selected parameters, a connection concept will be created. This concept will be validated by a device that will consist of main board, changeable modules and measurement circuits.
Description
Citation
ZATLOUKAL, T. Platforma pro ladění spínaných zdrojů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika
Comittee
doc. Ing. Pavel Šteffan, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Vyroubal, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vladimír Levek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radovan Novotný, Ph.D. (člen) Ing. Alexandr Otáhal, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-08-25
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s řešením své diplomové práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Dále odpověděl na otázky komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO