Monitorovací systém pro sledování chodu laboratoře

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Předkládaná práce se zabývá vývojem Monitorovacího systému pro sledování chodu laboratoře. V teoretické části práce jsou zahrnuty informace o bezpečnosti provozu a práce v biologických laboratořích, měřených fyzikálních veličinách a principu jejich měření. Monitorovací systém je postaven na kompaktní kameře ESP32-CAM a vývojové desce WeMos D1. Praktická část se skládá z návrhu a realizace zadaného systému a tvorby full-stack aplikace pro zobrazení živého vstupu z laboratoře monitorování měřených veličin v reálném čase.
The presented work deals with the development of a monitoring system for monitoring the operation of the laboratory. The theoretical part of the work includes information on the safety of operation and work in biological laboratories, measured physical quantities and the principle of their measurement. The monitoring system is built on a compact ESP32-CAM camera and a WeMos D1 development board. The practical part consists of the design and implementation of a given system and the creation of a full-stack application for displaying live input from the laboratory for monitoring measured quantities in real time.
Description
Citation
BACHMAYER, M. Monitorovací systém pro sledování chodu laboratoře [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínské a ekologické inženýrství
Comittee
doc. Ing. Radim Kolář, Ph.D. (předseda) Ing. Martin Mézl, Ph.D. (místopředseda) Ing. Lukáš Smital, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Sekora (člen) MUDr. Michal Jurajda, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-08-26
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Student se vyjádřil k posudkům a odpověděl na otázku oponenta. Diskuze práce: Doc. Kolář položil otázky Senzor CO2 je nějak zkalibrovaný? Jak se nastavuje kalibrace trimrem? Ing. Sekora položil otázky Používáte u CO2 10000ppm, co se stane když bude víc? Testoval jste vyšší koncentrace? Řešil jste nucenou cirkulaci? Proč používáte kameru a ne luxmetr? Jaká je funkce LED? Neřešil jste možnost, že by měla více indikačních funkcí? Ing. Sedlář položil otázku Jak funguje posílání notifikací? Ing. Smital položil otázky Proč vznikají skoky v měření vlhkosti vzduchu na ukázce v prezentaci? Řešil jste nějaké zabezpečení webového rozhraní? Student obhájil diplomovou práci a odpověděl na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO