Zobrazení terénu nad API Vulkan

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práca popisuje framework, ktorý je schopný vytvoriť a vykresliť jednoduchý procedurálny terén pomocou Vulkan API. Obsahuje ľahký úvod do teórie procedurálneho generovania a popis vytvorených systémov ako napríklad systém udalostí a entít. Cieľom tejto práce nie je skúmanie rôznych techník na tvorenie procedurálneho terénu. Terén slúži ako vizuálna demonštrácia funkčnosti frameworku.
This thesis describes a framework, which has the ability to create and draw a procedural terrain using Vulkan API. It includes a simple introduction to the theory of procedural generation and description of systems for example entity or event system. The goal of this thesis isn't investigating various procedural terrain generation techniques. The purpose of the terrain is a visual demonstration of functionality of the framework.
Description
Citation
MÉRY, J. Zobrazení terénu nad API Vulkan [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Adam Herout, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Vladimír Drábek, CSc. (místopředseda) Ing. Jaroslav Rozman, Ph.D. (člen) RNDr. Marek Rychlý, Ph.D. (člen) Ing. Michal Španěl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-13
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Oponent hodnotil práci stupněm 4F, protože konstatoval, že technická zpráva nesplňuje mimální požadavky jak obsahem, tak i rozsahem z pohledu splnění zadání. Student nedokázal vyvrátit výtky oponenta. Komise shledala nedostatky práce natolik závažné, že se práci rozhodla hodnotit jako nevyhovující. Otázky u obhajoby: V texu i zdrojových kódech jsou jen vertex a fragment shadery. Skutečně tu rovnoměrnou pravoúhlou trojúhelníkovou síť generujete na CPU straně a posíláte na grafickou kartu, místo abyste jí generoval tam? Pokud ano, vysvětlete proč. Kap. 5: V seznamu věcí pro další vývoj uvádíte zajištění správného mazání globálních objektů. Znamenáto že aplikace nebo její součásti po sobě neuklízí a leakuje paměť nebo neuvolňuje zdroje systému? Vysvětlete, proč v závěru uvádíte, že cílem práce bylo vytvořit framework pro zobrazení jednoduchého terénu, když v zadání (bod 4) je uvedeno něco jiného?
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO