Synchronizace dat mezi databází a desktopovou aplikací

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
F
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Táto práca opisuje návrh riešenia a implementáciu synchronizácie dát medzi databázami. Rozšírenie programu ProGenealogy poskytuje import dát z relačnej databázy a neskôr ich export do súboru GEDCOM. Python konzolová aplikácia umožňuje import dát z GEDCOM súboru do Neo4j databázy. Rozšírenie ProGenealogy bolo implementované v jazyku C++ a frameworku Qt.
This theses describes the design of a solution and the implementation of data synchronization between two databases. The ProGenealogy extension provides the import of data from a relational database and export to a GEDCOM file. The Python console application implements data import from a GEDCOM file into Neo4j database. The ProGenealogy extension was implemented in C ++ and Qt framework.
Description
Citation
SYNAKOVÁ, Z. Synchronizace dat mezi databází a desktopovou aplikací [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Richard Růžička, Ph.D., MBA (předseda) doc. RNDr. Dana Hliněná, Ph.D. (místopředseda) Ing. Bohuslav Křena, Ph.D. (člen) Ing. Zbyněk Křivka, Ph.D. (člen) Ing. Michal Španěl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-08-27
Defence
Studentka nejprve prezentovala výsledky, kterých dosáhla v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Oponent hodnotil práci stupněm 4F, protože se práce nevěnuje synchronizaci dat mezi databází a desktopovou aplikací, což je podstatný bod zadání. Studentka nedokázala vyvrátit výtky oponenta. Komise shledala nedostatky práce natolik závažné, že se práci rozhodla hodnotit jako nevyhovující. Otázky u obhajoby: Upravený nástroj ProGenealogy pracuje pouze s formátem GEDCOM, nebo využívá i grafovou databázi? Jak přesně se provádí synchronizace - jak jsou vybrána data pro synchronizaci, s jakou databází se aplikace synchronizuje. Jedná se o databázi přepsaných matričních záznamů? V práci je zmíněna lokální databáze pro účely vývoje aplikace. Byla aplikace napojena na původní databázi matričních záznamů a otestována?
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO