Analýza LoRaWAN provozu pomocí SDR

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá implementací LoRaWAN snifferu za použití softwarové definovaného radia LimeSDR. A analýzou LoRaWAN komunikace za pomoci tohoto zařízení. Součástí práce je popis modulace LoRa a představení síťové vrstvy LoRaWAN.
This id about implementing LoRaWAN sniffer using software-defined radio LimeSDR. And analyzing LoRaWAN communication with this device. Part of the work is a description of LoRa modulation and introduction of the LoRaWAN network layer.
Description
Citation
JÁL, M. Analýza LoRaWAN provozu pomocí SDR [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D. (předseda) doc. RNDr. Jitka Kreslíková, CSc. (místopředseda) Ing. Vítězslav Beran, Ph.D. (člen) Ing. Martin Hrubý, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Jaroš, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-08-26
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C. Otázky u obhajoby: Udělal jste tedy rádio na poslouchání hudby? V čem je to užitečné? V čem byl problém v přijmu dat v blízkosti brány? Dekódování jste použil vlastní?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO