Software pro ovládání a správu inteligentních prvků domácnosti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce popisuje vytvoření aplikace pro ovládání a správu inteligentních zásuvek v domácnosti. V první části je popsán software, který byl využit při tvorbě této aplikace. Konkrétně aplikační platforma Qt a relační databázový systém SQLite. V druhé části je popsána struktura a funkce této aplikace. Další část popisuje aplikaci sloužící k testování funkčnosti vytvořené aplikace a navržený komunikační protokol. Poslední část práce popisuje testování a zhodnocení vytvořené aplikace.
This master thesis describes the development of an application for control and management of smart sockets at home. The first part describes the software that was used in creating this application. Specifically, the Qt application platform and the SQLite relational database system. The second part describes the structure and function of this application. The next part describes the application used to test the functionality of the created application and the designed communication protocol. The last part of the work describes the testing and evaluation of the created application.
Description
Citation
MICHÁLEK, J. Software pro ovládání a správu inteligentních prvků domácnosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Dan Komosný, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Mlýnek, Ph.D. (místopředseda) Ing. et Ing. Petr Musil (člen) doc. Ing. Petr Sysel, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Záviška (člen)
Date of acceptance
2020-09-03
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Otázky oponenta: Proč je kolektor dat propojen s aplikací v PC pomocí UART rozhraní? Nebylo by jednodušší realizovat kolektor přímo na PC nebo aplikaci na kolektoru? Jaké typy (výrobce) inteligentních zásuvek je možné připojit k aplikace? V kapitole 6.4 jsou popsány možnosti dalšího rozvoje aplikace, kde je mimo jiné uveden návrh pro vylepšení vytvořeného GUI do modernější a komfortnější podoby. Proč tyto návrhy nebyly zakomponovány do již vytvořené aplikace, když celý návrh i implementace byl realizován samotným autorem? Student obhájil diplomovou práci a odpověděl na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO