Modulární aktivní kmitočtové výhybky - laboratorní přípravek

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Obsahem práce je přiblížení problematiky návrhu aktivních kmitočtových výhybek a jejich realizace. Práce rozebírá jednotlivé typy obvodů používaných v aktivních kmitočtových výhybkách, zejména pak obvody použité pro zhotovení laboratorního přípravku. Následně řeší návrh desek plošných spojů (DPS) pro navržené obvody a zhotovení modulů pro laboratorní přípravek s ohledem na modulárnost a kompatibilitu všech částí. Tyto moduly jsou následně zhotoveny a je ověřená jejich funkce. V této práci je rozebráno finální zapojení i podoba navrhovaného laboratorního přípravku a tento přípravek posléze zrealizován. Návrh a měření charakteristik aktivních kmitočtových výhybek a kompenzačních obvodů jsou následně zpracovány ve formě laboratorních úloh.
This thesis is about design of active frequency crossovers and their implementation. The work analyses particular types of circuits used in active frequency crossovers, especially circuits used for laboratory device. Then the work describes design of printed circuit boards (PCB) for the designed circuits and construction of modules for the laboratory device, when the compatibility and modularity is important for all active frequency crossovers arts. These modules are made and testing its functions. In this thesis is disassembled final proposal laboratory device and laboratory device is realized. The design and measurement of the characteristics of active frequency crossovers and correction circuits is processed in the form of a laboratory tasks.
Description
Citation
HOLÍNSKÝ, J. Modulární aktivní kmitočtové výhybky - laboratorní přípravek [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Audio inženýrství
Comittee
doc. Ing. Kamil Říha, Ph.D. (předseda) MgA. Mgr. Ondřej Jirásek, Ph.D. (místopředseda) Ing. David Kubánek, Ph.D. (člen) Mgr. Tomáš Staudek, Ph.D. (člen) Ing. Miroslav Balík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-09-03
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Otázky k obhajobě: Dle obr. 27 máte pro relé reproduktoru samostatný usměrňovač a vyhlazovací kondenzátor. Proč jste to dělal takto složitě? Nebylo by možné využít jeden ze zdrojů pro ostatní obvody? Vysvětlete větu "hodnoty součástek tohoto obvodu byly získány pouze experimentálně pomocí simulace" ze strany 16. Jak jste "určil" kapacitu vyhlazovacích kondenzátorů 3 mF a 4,7 mF na straně 28 a 29? Student obhájil diplomovou práci a odpověděl na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO