Účetní a daňové aspekty změny právní formy podnikání z OSVČ na SRO

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce se zabývá účetními a daňovými aspekty změny právní formy podnikání z osoby samostatně výdělečně činné na společnost s ručením omezeným. Pro účely práce byl vybrán konkrétní podnikatelský subjekt. Práce se zaměřuje na různé způsoby změny právní formy podnikání, jejich náležitosti a snaží se najít nejvhodnější východisko na základě daňového zatížení.
The Bachelor‘s thesis focuses on accounting and tax aspects of the change of legal form of business from self-employed person to limited liability company. A specific business subject was chosen for the purposes of the thesis. The thesis also focuses on different ways of the change of legal form of business, their requisites and tries to pinpoint the most appropriate resource on the basis of the tax burden.
Description
Citation
FUSÍK, M. Účetní a daňové aspekty změny právní formy podnikání z OSVČ na SRO [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a daně
Comittee
doc. Ing. Eva Lajtkepová, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Ondřej Žižlavský, Ph.D. (místopředseda) Ing. Zuzana Křížová, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Svirák, Ph.D. (člen) JUDr. Ing. Jan Kopřiva, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-09-10
Defence
Bakalářské práce i obhajoba byly velmi slabé, práce je na samé hranici obhajitelnosti. Otázky vedoucího: odpovězeno s výhradami. doc. Ing. Ondřej Žižlavský, Ph.D.: Jaký je důvod převodu OSVČ na s.r.o.? Plánuje daný subjekt přechod uskutečnit? Nevysvětleno. Ing. Zuzana Křížová, Ph.D.: Proč jste zvolil použití účetních výkazů z roku 2017 a ne novější údaje? Vaše teoretická východiska v práci jsou od strany 11 po stranu 20, je to dostatečný rozsah? Odpovězeno z výhradami.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO