Za ruku, spolu a sám

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Cílem práce je návrh mateřské školy v mladé rostoucí brněnské čtvrti Sadová. Vytvoření prostoru pro děti předškolního věku, ale také místa, které podpoří zdejší komunitu. Práce se zabývá konceptem vzájemné mezigenerační podpory, specifickými potřebami dítěte a jeho vnímáním prostoru.
The aim of this thesis is to design a kindergarten in new, expanding district Sadová. To create space for preschool children but also a place which will support local community. This thesis is based on intergenerational support, specific needs of children and their space perception.
Description
Citation
ALEXOVÁ, J. Za ruku, spolu a sám [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
Ing. arch. Dušan Vostřejž (předseda) March. Zdeněk Liška (člen) Ing. arch. Adam Jursa (člen) Ing. arch. Pavel Martinka (člen) Ing. Zdeněk Vejpustek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
Defence
Studentka zodpověděla pro prezentaci své DP otázku oponenta: Jaké ovocné stromy by osázela do atria. Tuto otázku úspěšně zvládla. Následovala diskuze komise: P. Vostřejž: Otázka na typologii a normy školek, studentka se odkazuje na školku budoucnosti a lesní školky.. P. Vostřejž reaguje: je potřebná kontrola provozu a dotazem na bezbariérovost. Přístup s kočárky ke školce? Studentka reaguje: Hlavní vstup je nejen přes schody ale i po rampě okolo. P. Jursa: Dotaz na oplocení areálu. Studentka zodpověděla. P. Martinka: Dotaz na parkování pro rodiče. Studentka zodpověděla. P. Vostřejž: Konstatování, že je potřeba zajistit přístup pro HZS, zásobování, atp. P. Martinka. Dotaz na kapacitu. Studentka zodpověděla. P. Vejpustek: Dotaz na dilataci 75m dlouhé konstrukce. Studentka zodpověděla. P. Liška: Dotaz na urbanismus a tvar polyfunkčních objektů. Studentka zodpověděla, že řešení přezala od K4 a upravila do svého konceptu. P. Liška: Dotaz na herní prvky do venkovních prostorů: Studentka zodpověděla, odkazuje se na střechu. P. Vostřejž: Zpochybňuje umístění 3 stromů do atrii kvůli prostoru pro zakořenění. Studentka se snažila obhájit své řešení.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO