Architektonický organismus

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Inspirací je lidské tělo. Je to fascinující seskupení rozmanitých druhu tkání, díky specializovaným buňkám vznikaly orgány, které v našem těle plní různé úkoly - dokonalá kooperace jednotlivých částí - orgánů. Právě orgány můžeme chápat jako "stroje", které splní svoji úlohu v celém systému. tyto stroje pro nás pracují a vyvíjejí se s námi proto, aby jsme se mohli i my vyvíjet. Člověk se neustále mění, přizpůsobuje se prostředí a orgány a potažmo každá část našeho těla se mění s ním. Motivací je hledání artikulace některých procesů, principů odehravajících se v lidském těle. Poznámím je, že možná všechny principy odehrávající se v mikroskopickém měřítku lze pozorovat i v měřítku nám bližším - měřítku člověka. Vše provázáno.
The inspiration is the human body. It is a fascinating grouping of diverse types of tissues, thanks to specialized cells that form organs that perform various tasks in your body - perfect cooperation of individual groups - organs. Your authorities should be understood as "machines" that fulfill your responsibilities throughout the system. These machines are suitable for us and help us so that we can get on our side as well. Man changes, he looks for the environment and organs, and therefore parts of his bodies change with whom. Motivation is the search for articulation of individual processes, principles taking place in the human body. They perceive them that it is possible to observe all the principles taking place on a microscopic scale and to approach us on a scale - they will reduce man. All is intertwined.
Description
Citation
DRBAL, J. Architektonický organismus [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
Prof. Dr. Henri Hubertus Achten (předseda) doc. Ing. arch. Miloš Florian, Ph.D. (člen) Ing. arch. Mag.arch. Saman Saffarian (člen) Ing. arch. et Ing. Rudolf Müller (člen) Ing. arch. et Ing. Jan Vrbka (člen)
Date of acceptance
Defence
Student představil obsah své diplomové práce v rámci digitální prezentace a modelů. Vysvětlil souvislosti architektonického projektu a lidského organismu. Student reagoval na posudky. Dále odpověděl na otázky Ing.arch. Vrbky a Ing.arch. Müllera týkajících se provozů a technického řešení konstrukce. Reagoval na kritické poznámky Ing.arch.Mag.Arch. Saffariana a Prof.Dr. Achtena. Diskuze byla vedena na téma propojení principů přírody, technologie a architektonické tvorby.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO