Město ve městě/ „Blok Trnitá“

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Zadáním práce bylo zpracování dvou plánovaných bloků nového brněnského jižního centra. Ty jsme ve spolupráci s Kanceláří architekta města Brna upravili do finální podoby, ze které vzniklo dvanáct pozemků, pro dvanáct diplomantů ateliéru Nový-Palasčák. Mnou řešený pozemek se nachází při setkání ulice Opuštěná a řeky Svratky. Tvoří tak významné urbanistické nároží, vyznačující nově vznikající čtvrť. Tento nárožní objekt jsem díky jeho charakteru, významu, velikosti a polyfunkčnímu řazení nazval „Palác Opuštěná“.
The assignment of the work was the elaboration of two planned blocks of the new Brno southern center. In cooperation with the Office of the Architect of the City of Brno, we adjusted them to the final form, from which twelve plots were created, for twelve graduates of the Nový-Palasčák studio. The land solved by me is located at the meeting of Opuštěná Street and the Svratka River. It thus forms an important urban corner, marking the newly emerging district. Due to its character, significance, size and multifunctional arrangement, I called this corner building „Opuštěná Palace“.
Description
Citation
MENŠÍK, D. Město ve městě/ „Blok Trnitá“ [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
Ing. arch. David Prudík (předseda) Ing. arch. Kateřina Dokoupilová Pazderková, Ph.D. (člen) Ing. arch. Jiří Marek (člen) Ing. arch. Tomáš Havlíček (člen) prof. Ing. Josef Chybík, CSc. (člen)
Date of acceptance
Defence
• Student představil svůj návrh Náměty oponenta: • Popište/definujte pojem městské nábřeží. Jaký je vztah mezi objektem/domem na nábřeží a řekou • Jak je řešena střecha objektu - ve vnitrobloku, na věži a na bočních křídlech stavby? Student na otázky oponenta reagoval Otázky komise • Řešení fasád ve vztahu k funkci za nimi. • Oslunění bytů, dispozice ložnic v rohu • Provozní řešení administrativy a vertikální komunikace • Orientace věže ve vztahu k veřejnému prostoru • Otázky na konstrukční řešení a tepelné mosty v konstrukci Student na otázky oponenta reagoval
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO