Vize pro SVIT

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Areál koželužny SVIT ve Velkém Meziříčí byl zbourán v roce 2008. Od té doby jsou tyto plochy u řeky Balinky, které bezprostředně sousedí s náměstím a historickým centrem Velkého Meziříčí, bez využití. První fází diplomové práce bude analyzovat specifika tohoto místa, vyřešit napojení na jeho okolí, definovat jeho možné funkční využití a najít smysluplnou vizi pro budoucí obnovu. V této fázi bude zpracována urbanistická studie v měřítku 1:500. Cílem diplomové práce pak bude navázat na potenciál návrhu území a vypracovat konkrétní návrh jedné z budov (knihovny) v měřítku 1:100. Práce by měla sloužit jako podklad pro veřejnou diskuzi o rozvoji území pro obyvatele a zastupitelstvo města Velké Meziříčí.
The SVIT tannery complex in Velké Meziříčí was demolished in 2008. Since then the area that is next to the Balinka river and close to the historic city center has no use. The thesis analyses the characteristics of the place, solves the connection to the surroundings, defines possible functional use and describes the vision for the complex. The aim of the thesis is to propose one of the buildings (library) in the complex in detail. The work could be used as a topic for a public discussion about the development of the territory for the inhabitants and municipal council of Velké Meziříčí.
Description
Citation
ZEMÁNKOVÁ, J. Vize pro SVIT [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
Ing. arch. Dušan Vostřejž (předseda) March. Zdeněk Liška (člen) Ing. arch. Adam Jursa (člen) Ing. arch. Pavel Martinka (člen) Ing. Zdeněk Vejpustek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
Defence
Studentka zodpověděla pro prezentaci své DP otázky oponenta. Tyto otázky úspěšně zvládla. Následovala diskuze komise: Studentka zdárně odpověděla na dotazy komise. P Vostřejž – dotaz na stínění prosklených ploch P. Jursa – dotaz proč je podzemní podlaží pod terénem a není na terénu, P. Martinka – dotaz na užití sloupů a předsazené fasády a eliminovat stěnový systém na fasádě. P. Vejpustek – dotaz na rozpon P. Liška – dotaz na soukromý objekt vedle knihovny a jeho využití, dotaz na kapacitu knihovny P. Jursa – dotaz na vhodnost situování knihovny do tohoto místa P: Martinka – dotaz na vhodnost užití šikmých parkovacích stání Diskuze s vedoucím práce o nevhodně řešeném prostoru na náměstí. P. Vostřejž – dotaz na parkovací místa pro knihovnu. P. Vejpustek – dotaz na základovou konstrukci. Studentka zdárně odpověděla na dotazy komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO