Motivace zaměstnanců ve vybrané společnosti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zabývá motivací zaměstnanců k práci, společně s pohledem na interpersonální vztahy osob v daném podniku. Hlavním cílem je na základě výsledků analýzy sledovaného podniku vyhodnotit slabá místa a navrhnout úpravu organizačních a komunikačních forem tak, aby vedla ke zvýšení efektivity sledovaných oblastí. Teoretická část práce obsahuje přehled této problematiky čerpaný ze zdrojů odborné literatury. Praktická část mapuje aktuální stav v podniku založený na vlastním pozorování a polostrukturovaném rozhovoru se zaměstnanci i vedením. Na základě zjištěných poznatků byla navrhnuta doporučení přispívající k pozitivním změnám všech sledovaných skupin.
The diploma thesis focuses on employee motivation to work, while also providing an overview of interpersonal relationships within the company. The main objective is to evaluate the weaknesses based on the results of the analysis of the monitored company, and to propose the modification of organizational and communication forms in order to increase the effectiveness of the monitored areas. The theoretical part contains an overview of this issue drawn from sources of specialized literature. The practical part maps the current situation in the company based on its own observation and a semi-structured interview with employees and management. Based on the findings, recommendations were proposed contributing to positive changes in all monitored groups.
Description
Citation
ŠVECOVÁ, M. Motivace zaměstnanců ve vybrané společnosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
doc. Ing. Robert Zich, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Zdeňka Konečná, Ph.D. (místopředseda) Ing. Veronika Bumberová, Ph.D. (člen) Ing. Jana Hornungová, Ph.D. (člen) Ing. František Milichovský, Ph.D., MBA, DiS. (člen)
Date of acceptance
2020-09-09
Defence
Otázky oponenta práce - odpovězeno doc. Konečná: Proč jste si vybrala prostředí Velké Británie? V metodické části jsou využity rozhovory a jejich přepisy - na základě jaké teorie jste formulovala otázky? Vytvořila jste sumarizaci, obsahovou analýzu získaných dat? - odpovězeno Ing. Bumberová: Byly provedeny provedeny polo-strukturované rozhovory s vedoucími zaměstnanci jak je stanoveno v cílích práce? - odpovězeno Ing. Milichovský: Kdy proběhly dané rozhovory? Jaká je úroveň motivace v současné chvíli, na které jsou postaveny následné návrhy? Existuje tamní legislativa v oblasti systémů odměňování zaměstnanců a benefitů? - částečně odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO