Rotační součást vyráběná na CNC stroji

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práca obsahuje prehľad vývoja číslicového riadenia obrábacích strojov a historický exkurz počiatkov číslicového riadenia. Práca sa zaoberá návrhom a predstavením súčiastky, a následne výpočtovou dokumentáciou slúžiacou pre určenie zaťaženia a bezpečnosti danej súčiastky. Po výpočtovej a konštrukčnej analýze sa práca zaoberá návrhom výroby súčiastky na CNC strojoch a technologickým postupom výroby. Nakoniec, je zdokumentovaná a vyhodnotená výroba súčiastky.
The diploma thesis contains an overview of the development of numerical control of machine tools and a historical excursion of the beginnings of numerical control. The work deals with the design and presentation of the component, and then the calculation documentation used to determine the load and safety of the component. After computational and design analysis, the work deals with the design of component production on CNC machines and the technological process of production. Finally, the production of the part is documented and evaluated.
Description
Citation
RATICA, F. Rotační součást vyráběná na CNC stroji [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Strojírenská technologie a průmyslový management
Comittee
doc. Ing. Anton Humár, CSc. (předseda) doc. RNDr. Libor Mrňa, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Karel Kouřil, Ph.D. (člen) Ing. Jan Zouhar, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA (člen) Ing. Monika Horáková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-10-05
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Dala by se vaše součást vyrobit na jednom CNC soustruhu? Bylo by to možné? zodpovězeno 2. Z jakého důvodu se tak často používají pásové pily? Jaké jsou jeho výhody? částečně zodpovězeno 3. Co to je za jednotku Von Mises, provedl jste kontrolu divergence výpočtu? částečně zodpovězeno 4. Osvětlete měření pomocí úchylkoměru částečně zodpovězeno 5. Proběhla už výroba vaší součástky částečně zodpovězeno Otázky členů komise byly částečně zodpovězeny
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO