Posouzení vybrané části vodovodní sítě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem diplomové práce je zpracování rešerše v oblasti sledování vodovodních sítí a jejich modelování. V praktické části bude nejprve popsána samotná síť a její technický stav a z poznatků z rešerše bude vytvořen hydraulický model části pardubické vodovodní sítě rozléhající se jižně od Přelouče. Tento model v prostředí programu EPANET bude kalibrován a verifikován pomocí dostupných dat od provozovatele VAK Pardubice a.s. poté budou navržena nová potrubí s ohledem na územní plány obcí a rozvoj v kraji. Dále je tak cílem simulovat, jaké budou kladeny požadavky na vodovodní síť v budoucnu, pokud budou všechny plochy dle územního plánu využity. Vznikne tak výhledový model, na kterém budou znát nedostatky sítě. V případě nedostatků budou navržena řešení, která tyto nedostatky eliminují.
The aim of this thesis is to research the field of water distribution system monitoring and modeling such system. In the next section the thesis describes a part of the water distribution system which is located in Pardubice district, specifically south of town Přelouč. With knowledge from the done research a hydraulic model will be done. This model made in EPANET interface will be calibrated and verified using data, which was acquired by the administrator of the system VAK Pardubice a.s. Afterwards new pipelines will be added to simulate the future situation accordingly to the area plans of the cencerned towns. Furthermore another aim is to simulate the requirements made towards the water distribution system in the future in case all the areas in area plan will be completely used. This will result into creation of forward looking hydraulic model which will show possible weaknesses of the water distribution system. In case of any shortcomings, according measures will be designed for future use.
Description
Citation
MRÁZEK, J. Posouzení vybrané části vodovodní sítě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
prof. Ing. Petr Hlavínek, CSc., MBA - předseda, doc. Ing. Tomáš Kučera, Ph.D. - místopředseda, Kristýna Velikovská - tajemník, Ing. Petr Prax, Ph.D. - člen, Ing. Jan Polášek - člen, Ing. Pavel Dvořák, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2021-02-01
Defence
V úvodu obhajoby student přednesl hlavní teze diplomové práce. Byly přečteny posudky vedoucího práce a oponenta. Student zodpověděl připomínky obsažené v posudcích. Diskuze k diplomové práci se zaměřila na téma: Otázka: Čím je dána záporná hodnota tlaku vypočtená v modelu?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO