Způsoby analýzy složení lidského těla

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá složením lidského těla a způsoby jeho analýzy. Teoretická část je zaměřena na základní živiny potravy, výživová doporučení, energetickou potřebu organismu, složení lidského těla a metody pro stanovení složení těla. Experimentální část obsahuje porovnání dvou metod pro stanovení složení těla – metoda bioelektrické impedance a metoda NIR-spektrofotometrie. Další část je věnována studii úrovně stravovacích návyků skupiny studentů, skládající se z vyhodnocení týdenních jídelníčků a dotazníků zaměřených na konzumaci vybraných potravin.
This bachelor thesis deals with the composition of the human body and methods of its analysis. The theoretical part is focused on basic food nutrients, nutrition recommendations, energy needs of the organism, body composition and methods for determining body composition. The experimental part contains a comparison of two methods for determining body composition – a method of bioelectrical impedance and a method NIR-spectrometry. Other section is devoted to a study of the eating habits of group of students, consisting of evaluation of diets and the questionnaires.
Description
Citation
KRÁTKÁ, V. Způsoby analýzy složení lidského těla [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Potravinářská chemie
Comittee
prof. Ing. Peter Šimko, DrSc. (předseda) doc. Ing. Jiřina Omelková, CSc. (místopředseda) prof. RNDr. Zdeněk Friedl, CSc. (člen) doc. Ing. Jolana Karovičová, Ph.D. (člen) prof. RNDr. Ivana Márová, CSc. (člen) doc. Ing. Bohuslav Rittich, CSc. (člen) doc. RNDr. Alena Španová, CSc. (člen)
Date of acceptance
2012-01-25
Defence
1. Studentka seznámila členy komise s náplní a cílem bakalářské práce. 2. Byly přečteny posudky na bakalářskou práci. 3. Studentka akceptovala všechny připomínky oponenta a na všechny otázky odpověděla v plné šíři. Diskuse: doc. Španová - Proč doporučujete vyšší konzumavci ořechů ? Jaké zhruba množství denně je vhodné ? prof. Friedl Je v pořádku uvedené statistické zpracování výsledků ?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO