Studie rekonstrukce plynovodní sítě vybrané části urbanizovaného celku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce se zabývá studií výstavby a rekonstrukce plynovodních sítí. Seznámí nás se základními vlastnostmi plynů, od jejich těžby až po distribuci. V závěru práce aplikujeme tyto poznatky na reálné situaci výstavby regulační stanice společně s rekonstrukcí přilehlé plynovodní sítě v Tišnově s aplikací 3D programu Revit.
The diploma thesis deals with the study of construction and reconstruction of gas pipeline networks. It will acquaint us with the basic properties of gases, from their extraction to distribution. At the end of the work we apply this knowledge to the real situation of construction of the regulation station together with the reconstruction of the adjacent gas pipeline network in Tišnov with the application of the 3D program Revit.
Description
Citation
TAMBORLANI, A. Studie rekonstrukce plynovodní sítě vybrané části urbanizovaného celku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
prof. Ing. Petr Hlavínek, CSc., MBA - předseda, doc. Ing. Tomáš Kučera, Ph.D. - místopředseda, Kristýna Velikovská - tajemník, Ing. Petr Prax, Ph.D. - člen, Ing. Jan Polášek - člen, Ing. Pavel Dvořák, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2021-02-01
Defence
V úvodu obhajoby student přednesl hlavní teze diplomové práce. Byly přečteny posudky vedoucího práce a oponenta. Student zodpověděl připomínky obsažené v posudcích. Diskuze k diplomové práci se zaměřila na téma: Otázka: V jaké podrobnosti lze v BIM zapracovat podrobnost zpracování projektové dokumentace? S jakým dalším softwarem pro zpracování inženýrských sítí jste se setkal? Otázka: Lze v rámci BIM (Revit) propojit návrh s katastrálními mapami? Pro účely zpracování PD pro Územní rozhodnutí je vyžadována příloha katastrální situační výkres. Otázka: Jakým způsobem lze zajistit komunikaci a spolupráci investora - projektanta - realizace v prostředí modelu?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO