Vyhledávací studie jižního obchvatu Kuřimi

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá řešením jižního obchvatu města Kuřim, zejména jeho propojením se silnicí I/43. Hlavním cílem byla optimalizace křižovatek a trasování dotčených komunikací. Podkladem pro práci posloužily dříve vypracované studie, ze kterých byly převzaty trasy silnice I/43 a jižního obchvatu Kuřimi. Návrhem došlo k mírné úpravě výškového i směrového řešení převzatých tras. Trasa silnice I/43 je navržena tak, aby co nejméně ovlivňovala obyvatele v Moravských Knínicích. Součástí práce je také návrh přeložek přilehlých komunikací a řešení nově vzniklých křižovatek. Návrh byl vypracován s ohledem na Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje.
This diploma thesis deals with the solution of the southern bypass of the town of Kuřim, especially its connection to the road I / 43. The main goal was to optimize intersections and tracing affected communications. The work was based on previously prepared studies, from which were taken over the routes of the road I / 43 and the southern bypass of Kuřim.The proposal slightly modified the height and directional solution of the taken routes. Route road I / 43 is designed to affect the inhabitants of Moravské Knínice. Part of the work are also the designs of relocations of adjacent roads and new solutions resulting intersections. The proposal was prepared with regard to the Principles of Territorial Development of the South Moravian Region.
Description
Citation
SOBKOVÁ, T. Vyhledávací studie jižního obchvatu Kuřimi [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
doc. Dr. Ing. Michal Varaus - předseda, Ing. Michal Radimský, Ph.D. - místopředseda, Ing. Hana Kobzová - tajemník, Ing. Ondřej Burian - člen, Ing. Jiří Apeltauer, Ph.D. - člen, Ing. Tomáš Jakl - člen,
Date of acceptance
Defence
Studentka v prezentaci seznámila komisi s historií řešené komunikace, podklady ze kterých vycházela a podrobně i samotným návrhem. Prezentace byla na dobré úrovni a studentka měla jistý projev. Studentka odpověděla na připomínky oponenta na dobré úrovni. Studentka byla upozorněna na nedostatky ve specifikaci konstrukčních vrstev vozovky ve vzorových příčných řezech a na polohu zemní pláně a drenáže. Studentka byla dotázána na Možnosti optimalizace MÚK Kuřim - studentka odpověděla na dobré úrovni. Návrhovou kategorii silnici III. třídy - odpověděla na dobré úrovni. Hmotnici - studentka hmotnici nezpracovávala, ale s objemem zemních prací počítala při návrhu.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO