Stavebně technologický projekt výstavby tenisové haly v Uherském Brodě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na stavebně technologický projekt tenisové haly v Uherském Brodě. Komplexně řeší výstavbu tenisové haly v rozsahu hrubé stavby se zastřešením. Obsahuje technickou zprávu, která stavbu popisuje z hlediska použitých konstrukčních materiálů, zasazení do dané lokality a zkoumá vliv objektu na okolí. Obsahem diplomové práce je dále návrh strojní sestavy potřebnou k realizaci objektu, posouzení dopravních tras strojů a mechanizací z hlediska průjezdnosti komunikací, časový a finanční plán stavby, řešení zařízení staveniště, návrh objektů zařízení staveniště a posouzení ekonomických nákladů na provoz staveniště, plán zajištění materiálových zdrojů pro výstavbu, technologický předpis ploché střechy, kontrolní a zkušební plán kvality během výstavby.
The thesis is focused on the technological project of an indoor tennis hall construction in Uherský Brod. It is completely embracing the construction of the hall in terms of a carcass with its roofing. It reveals a technical report that describes the construction with reference to the used construction materials, positioning in the site and looking into its impact of the building on the environment. The following aim of the thesis is also a design of a machinery needed to implement the object. It also shows an assessment of machines and mechanization transport routes in terms of road traffic, a time and financial plan of construction, a draft and design of the equipment construction site, an analysis of economic costs of the construction, a material resources plan for the construction, a technological regulation of a flat roof and a quality test scheme along the construction.
Description
Citation
NĚNIČKA, R. Stavebně technologický projekt výstavby tenisové haly v Uherském Brodě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realizace staveb
Comittee
doc. Ing. Vít Motyčka, CSc. - předseda, Ing. Petr Sedlák, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jan Jílek - tajemník, Ing. Aleš Průcha - tajemník, Ing. Ondřej Fuciman, Ph.D. - člen, Ing. Boris Biely - člen, Ing. Václav Venkrbec - člen, Ing. Martin Mohapl, Ph.D. - člen, Ing. Radka Kantová, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
Defence
Student započal prezentace seznámením se základními údaji stavby, která byla řešena v rámci DP. Popsal typ založení, nosný systém a zastřešení. Dále popsal umístění stavby a přístupy k objektu. Dále student popsal dopravní vztahy. Student na dalším slidu popsal zařízení staveniště pro jednotlivé etapy výstavby. ZS popsal detailně i s vybavením staveniště (kontejnery, stroje, plochy). Dále student předvedl ekonomické vyhodnocení nákladů na ZS. Dále student popsal návrh strojních sestav pro jednotlivé etapy výstavby. Posoudil zvedací mechanismy, které pro výstavbu navrhnul. Dále popsal dopravní trasu přepravy materiálu a posoudil POI. Dále popsal plán zajištění materiálových zdrojů. Dále zběžně popsal termíny výstavby a rozpočet. Otázka oponenta č. 4. - student obhájil dimenzi ZS pro maximum pracovníků bez větších problémů Otázka týkající se technické zprávy ZS - dimenze potrubí - student neodpověděl zcela a odpovědi nebyly přesné Otázka týkající se strojů a mechanismů - student argumentoval dopravení těžké mechanizace správně Otázka na časový plán - vázání armokošů a souběh 4 pracovních čet - student v dostatečné míře obhájil své řešení Další otázka Ing. Biely - jakou dimenzi bude mít přípojka vody do objektu - student odpověděl správně Ing. Biely navázal otázkou na přípojku vody pro ZS - student uznal pochybení ve svém výpočtu ale projevil znalost problematiky Ing. Biely - co jsou to provozní vlivy? - student odpověděl správně
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO