Polyfunkční dům v Uherském Hradišti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem diplomové práce je novostavba polyfunkčního domu v Uherském Hradišti, který obsahuje parkovací plochy, kanceláře, maloobchody a kavárnu. Objekt je osazen do mírně svažitého terénu na pozemku nedaleko centra města. Je samostatně stojící, částečně podsklepený a má 3 nadzemní podlaží. Půdorys vznikl spojením několika různě velkých obdélníků. Polyfunkční dům je založen na základových patkách a deskách. Je zastřešen jednoplášťovou plochou střechou, nad 2. NP střechou vegetační. Objekt je tvořen železobetonovým monolitickým skeletem se sloupy a průvlaky, stropní konstrukce je z dutinových předpjatých panelů. Obvodové zdivo nadzemních podlaží je navrženo z broušených cihelných bloků, suterénní obvodové zdivo je ze ztraceného bednění. Stěna výtahové šachty je železobetonová, schodiště je z prefabrikovaných železobetonových panelů. Obvodové stěny jsou zatepleny kontaktním zateplovacím systémem z čedičové vlny a na některých částech je fasáda obložena dřevěným obkladem – provětrávaná fasáda s tepelnou izolací ze skelné vlny. Tepelná izolace suterénu a soklu je z extrudovaného polystyrenu. Objekt je rozdělen do několika funkčních zón. V 1. NP se nachází kavárna, copy centrum, papírnictví a pekárna. V 2. a 3. NP se nachází kancelářské prostory. V suterénu je pouze technické zázemí. Hlavní vchod do objektu je ze severozápadní strany pozemku, kde se nachází i vjezd na parkoviště, které je situováno na severovýchodní a jihovýchodní straně pozemku. Nachází se zde i stojany pro kola a prostor pro třídění odpadu. Kolem objektu je navržen chodník, ze kterého bude bezbariérový vstup do všech funkčních zón.
The object of this master’s thesis is a newly-built mixed-use building in the town of Uherské Hradiště. It includes parking and office spaces, retail shops, and a coffee shop. The building is situated in a mildly sloping terrain near the town centre. It is a three-storey detached building with partial basement. The floor plan was created by joining several different-sized rectangles together. The mixed-use building is based on foundation pads and slabs. It is roofed with a warm flat roof and, above the first floor, with a green roof. The building consists of a cast-in-place reinforced concrete frame with columns and beams. The floor structure is composed of prestressed hollow core slabs. The external wall of the above-ground floors is made of hollow clay blocks and the basement external wall is made of permanent formwork. The wall of the lift shaft is built from reinforced concrete and the staircase is composed of precast reinforced concrete slabs. The external walls are insulated with contact thermal insulation system and in some parts there is timber cladding – ventilated façade with thermal insulation from glass wool. The thermal insulation of the basement and of the plinth is made of extruded polystyrene. The object is divided into several functional zones. On the ground floor there is a coffee shop, a copy shop, a stationery shop, and a bakery. On the first and second floors there are office spaces. In the basement there are technical facilities only. The main entrance of the object is from the northwest part of the plot. There the entrance to the car park is also located, situated to the northwest and southwest side of the plot. Bicycle stands and a place for recycling is also located there. Around the object there is a pavement from which there is wheelchair access to all of the functional zones.
Description
Citation
KOPECKÁ, L. Polyfunkční dům v Uherském Hradišti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
prof. Ing. Karel Tuza, CSc. - předseda, doc. Ing. Miloš Lavický, Ph.D. - místopředseda, Ing. Tomáš Žajdlík - tajemník, Ing. David Průša - tajemník, Ing. Dagmar Donaťáková - člen, Ing. Markéta Sedláková, Ph.D. - člen, Ing. arch. Luboš Eliáš - člen, Ing. Ing. Barbora Nečasová, Ph.D. - člen, Ing. Martin Zlámal, Ph.D. - člen, Ing. Bohuslav Brukner - člen,
Date of acceptance
Defence
Studentka představila svoji závěrečnou práci na téma "Polyfunkční dům v Uherském Hradišti." V prezentaci byla představena lokalita objektu, dispozice jednotlivých podlaží a konstrukční řešení objektu včetně použitých materiálů. V rámci prezentace byly objasněny reakce oponenta diplomové práce.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO