Autosalon se servisem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem této diplomové práce je vypracování projektové dokumentace pro provádění stavby autosalonu se servisem. Novostavba je umístěna v Brně v katastrálním území městské části Královo Pole. Jedná se o samostatně stojící nepodsklepený objekt, který je umístěn na lichoběžníkovém pozemku s rovinným terénem. Objekt je rozdělen na dvě části, a to na část autosalonu a servisu. Obě tyto části jsou spolu stavebně i provozně propojeny. Objekt autosalonu je navržen jako dvoupodlažní objekt, sloužící pro výstavu osobních automobilů a tvoří technické a hygienické zázemí, a především administrativní část obou objektů. Objekt servisu je navržen jako jednopodlažní nepodsklepený objekt, ve kterém jsou umístěny pracovní prostory servisu a potřebné sklady. Nosný konstrukční systém autosalonu tvoří železobetonové sloupy společně s keramickým zdivem, u objektu servisu to jsou železobetonové sloupy s lehkým sendvičovým panelem. Základy objektu tvoří prefabrikované kalichové patky v kombinací s železobetonovými prefabrikovanými prahy, a základová podkladní deska s pasy z prostého betonu. Zateplení objektu autosalonu je pomocí izolačních desek z čedičové vlny opláštěnou provětrávanou fasádou s profilovaným obkladem z tahokovu. Proslunění v místnosti showroomu zajišťuje prosklená sloupko-příčková fasáda v kombinaci s plastovými okny a dveřmi. Stropní konstrukce jsou řešeny pomocí předem předpjatých stropních panelů Spiroll. Nosnou konstrukci střechy u obou objektů zajišťují předem předpjaté železobetonové vazníky v kombinací s trapézovými plechy a izolací z minerální vlny a PIR desek. Zastřešení objektů tvoří plochá střecha s klasickým pořadím vrstev s hydroizolační vrstvou z měkčeného PVC.
The subject of this master thesis is the elaboration of project documentation for the construction of a car showroom & service. This building is located in Brno, cadastral area of city Brno: Královo Pole. It is a detached building without a basement built on a trapezoid shaped area with a flat terrain. Object is divided into two functional parts: the car showroom and the car service. These two parts are constructionally and operationally connected. The car showroom is designed as a two-storey object, which serves as car exhibition, technical and hygienic facilities and mainly the administrative parts of both objects. The car service is designed as a single-storey object without a basement, which serves as a workspace of the car service and a warehouse. The load-bearing structural system of the car showroom is made of reinforced concrete pillars with ceramic masonry. The load-bearing structural system of the car service is made of reinforced concrete pillars with light sandwich panels. The foundation slab consists of prefabricated stepped foundation pad, prefabricated reinforced concrete grade beam and concrete strip footing. Insulation system of the building is made of insulation boards from basalt wool cladding by ventilated facades with perforated steel panels. Insolation in the car showroom is secured by glass curtain wall in combination with plastic windows and doors. Ceiling structures are designed as prestressed ceiling panels Spiroll. Roofing structure of both objects is supported by prestressed reinforced concrete roof girder in combination with trapezoidal sheet and insulation boards from basalt wool and PIR boards. The roof of the objects is flat with ordinary layer order with waterproof layer from softened PVC.
Description
Citation
PAVLÍČEK, J. Autosalon se servisem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Doc.Ing.Ing. arch. Milan Palko, Ph.D - předseda, doc. Ing. Karel Šuhajda, Ph.D. - místopředseda, Ing. Václav Pilík - tajemník, Ing. Jan Vystrčil - tajemník, Ing. František Vajkay, Ph.D. - člen, Ing. Jan Müller, Ph.D. - člen, Ing. David Bečkovský, Ph.D. - člen, Ing. Helena Wierzbická, Ph.D. - člen, Ing. Martin Horáček, Ph.D. - člen, Ing. Pavel Příborský - člen,
Date of acceptance
Defence
Student představil svou diplomovou práci s názvem Autosalon se servisem: - Stručný celkový popis objektu. - Polohové umístění objektu. - Stavebně konstrukční řešení objektu - jednotlivé stavebně konstrukční a materiálové řešení dílčích částí budovy. - Dispoziční řešení jednotlivých podlaží objektu. - vizuální řešení exteriéru stavby za ukázky vizualizací objektu. Závěrem prezentace student zodpověděl otázky a okomentoval připomínky oponenta diplomové práce - Uvádíte, že větrání servisu je uvažováno jako přirozené okny. Je tento návrh vhodný pro takový typ provozu, za předpokladu, že je v objektu navržena vzduchotechnická jednotka se zpětným získáváním tepla? - Popište koncepci větrání, vytápění a ohřevu TUV. - Zdůvodněte návrh hospodaření s dešťovou vodou. Proč není navržen vsakovací objekt? Jakým způsobem lze omezit odtok dešťových vod ze střech? - Na situačním výkresu nebo jiném vhodném výkrese objasněte provoz autoservisu a autosalonu. - Jakým způsobem je řešeno odvodnění vnitřních ploch autoservisu v okolí servisních stání? Student dostatečně okomentoval připomínky a položené dotazy.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO