Mateřská a základní škola ve Škrdlovicích

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem diplomové práce je zpracování určených částí projektové dokumentace pro stavební povolení Mateřské a základní školy ve Škrdlovicích s téměř nulovou spotřebou energie. Budova je členěna na tři části: dvoupodlažní částečně podsklepená mateřská a základní škola pro první stupeň a jednopodlažní jídelna, která propojuje první dvě části. Jídelna má plochou vegetační střechu s extenzivním substrátem, zatímco mateřská a základní škola mají šikmou sedlovou střechu. Mateřská škola má dvě identická podlaží. Hlavní místnost tvoří herna, dále jsou zde šatny, sklady lůžek a hraček, kabinety učitelů a hygienické zázemí. V prvním podlaží základní školy se nachází šatny, kabinety učitelů, PC učebna, družina a hygienické zázemí. Ve druhém poté tři kmenové učebny, ředitelna, sborovna, volnočasová místnost a také hygienické zázemí. Budova je navržena jako kompletní systém Xella. Obvodové stěny a vnitřní příčky jsou tvořeny pórobetonovým zdivem, vnitřní nosné stěny jsou z akustického vápenopískového zdiva a konstrukce stropů a střech je tvořena pomocí betonových nosníků a pórobetonových vložek. Budova je zateplena systémovou izolací z nevláknitých minerálních desek. Druhá část projektu zahrnuje návrh technických systémů jako umělé osvětlení, vzduchotechniku, chlazení, zdroj tepla, využití dešťové vody či fotovoltaiku. Třetí část práce se zabývá 2D a 3D návrhem tří vybraných konstrukčních detailů a jejich tepelně technickým posouzením. Projekt je zpracován v BIM softwaru Revit.
The aim of this master project is to design a nzeb kindergarten and primary school in Škrdlovice. The building has three parts: kindergarten and primary school with 2 above–ground floors and basements are connected with a single canteen. The canteen has a flat extensive green roof, while the kindergarten and primary school have saddle roof. The kindergarten has two identical floors with playrooms, locker rooms, bed and toy storage, teacher’s office, and bathrooms. First floor of the primary school contains locker room, teacher’s’ offices, it classroom, afterschool centre, and toilets. Three classrooms, headmaster’s office, and toilets are in the second floor. The building is designed using Xella building system. The external load–bearing walls, slabs, and internal non–bearing walls are made of aerated concrete blocks. The internal load–bearing are made of lime–sand blocks. The building is insulated with non–fibrous mineral panels. The project includes design of lightning, HVAC, DHW, and photovoltaics systems. The project also includes a study of three structural details including 3D models in BIM software and their thermal assessment. The project was designed using BIM software Revit.
Description
Citation
PEŇÁZ, Z. Mateřská a základní škola ve Škrdlovicích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Dušan Katunský, CSc. - předseda, prof. Ing. Milan Ostrý, Ph.D. - místopředseda, Ing. Petra Vorlíčková - tajemník, Ing. Klára Hobzová - tajemník, Ing. Karel Struhala, Ph.D. - člen, Ing. Sylva Bantová, Ph.D. - člen, doc. Ing. Petr Horák, Ph.D. - člen, Ing. Marcela Počinková, Ph.D. - člen, doc. Mgr. Tomáš Apeltauer, Ph.D. - člen, Ing. Danuše Čuprová, CSc. - člen,
Date of acceptance
Defence
Porovnání navržené střešní konstrukce s vazníkovou střešní konstrukcí. Kolik je rozpon konstrukce. Čím je tvořena vlastní nosná konstrukce střechy? Musí mít HI vrstva v kombinaci s návrhem zelené střechy speciální vlastnosti? Pokud ano, jak je možné tyto vlastnosti nahradit, nemá-li je hydroizolační vrstva? Rozdíl, výhody a nevýhody extenzivních a intenzivních zelených střech. Student s dokonalým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a výborně reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO