Hasičská zbrojnice

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem diplomové práce je zpracování projektové dokumentace pro provádění novostavby hasičské zbrojnice. Novostavba je navržena v katastrálním území Lažínky. Pozemky jsou umístěny v okrajové části obce, v mírně svažitém území směrem k jihovýchodu. Objekt je navržen jako jednopodlažní s částečným druhým nadzemním podlažím a částečným podsklepením. Stavba bude plnit funkci hasičské zbrojnice, která vytváří zázemí pro funkční jednotku požární ochrany SDH kategorie JPO V. Dále je k objektu navržen společenský sál, který bude tvořit prostor pro pořádání akcí s kapacitou 80 hostů. Součástí novostavby je parkoviště s celkovou kapacitou 31 parkovacích stání a obratiště pro osobní vozidla i autobusy. Objekt je založen na základových pasech z prostého betonu. Suterénní obvodové zdivo bude vyzděno ze ztraceného bednění. Ostatní svislé konstrukce budou vyzděny z keramických tvárnic. Stropní konstrukce budou tvořit železobetonové dutinové stropní panely. Zastřešení je řešeno jako jednoplášťová plochá střecha.
The aim of the diploma thesis is to elaborate design documentation for the construction of a newly-built firehouse. The building is designed in the cadastral area of Lažínky. The plot is located on the outskirts of the village, in an area that slightly slopes to the south-east. The building is designed as one floor with a partial second floor and a partial cellar. The function of the firehouse is to create the base for the fire unit of the SDH category JPO V. Furthermore, the object concerns an assembly hall with the capacity of 80 guests. The documentation also deals with a parking lot with a total capacity of 31 parking spaces and turning point for cars and buses. The building is based on plain concrete strips. The basement perimeter walls will be made of permanent formwork. Other vertical structures will be made of clay masonry. The reinforced concrete cavity ceiling panels will be used for the floor structures. The roofing is designed as a warm flat roof.
Description
Citation
SOBOTKA, P. Hasičská zbrojnice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
prof. Ing. Karel Tuza, CSc. - předseda, doc. Ing. Miloš Lavický, Ph.D. - místopředseda, Ing. Tomáš Žajdlík - tajemník, Ing. David Průša - tajemník, Ing. Dagmar Donaťáková - člen, Ing. Markéta Sedláková, Ph.D. - člen, Ing. arch. Luboš Eliáš - člen, Ing. Ing. Barbora Nečasová, Ph.D. - člen, Ing. Martin Zlámal, Ph.D. - člen, Ing. Bohuslav Brukner - člen,
Date of acceptance
Defence
Student představil svoji závěrečnou práci na téma "Hasičská zbrojnice." V prezentaci byla představena lokalita objektu, dispozice jednotlivých podlaží a konstrukční řešení objektu včetně použitých materiálů.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO