Administrativní budova

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem diplomové práce bylo zpracování projektové dokumentace samostatně stojící administrativní budovy v severní části města Brna, v městské části Medlánky. Administrativní budova je řešena jako čtyřpodlažní, nepodsklepená. Střechy jsou ploché a obvodový plášť tvoří prosklená fasáda. Provoz administrativní budovy je rozdělen na administrativní část, obchodní část a provoz kavárny. Jednotlivé provozy se vzájemně neprotínají. Vedle objektu je parkoviště pro zákazníky a zaměstnance. Objekt je monolitický železobetonový skelet se ztužujícími železobetonovými stěnami. Výplňové stěny jsou z pórobetonových a akustických vápenopískových tvárnic. Příčky jsou montované sádrokartonové. Stropy jsou monolitické železobetonové desky. Podlahy jsou těžké plovoucí s teplovodním podlahovým vytápěním. Převážná část plochých střech je vegetačních. Výkresová část byla zpracována v programu Revit a AutoCAD.
The subject of diploma thesis is the elaboration of project documentation of an office building in the northern part of the city of Brno-Medlánky. The office building is designed as a four-storey, without basement. The roofs are flat, and the facade is designed as a glazed curtain wall. The operation of the office building is divided into an administrative part, a commercial part and a cafe. The individual operations do not intersect. Next to the building is a parking lot for customers and employees. The structural system of the building is RC frame with reinforced concrete walls. The internal walls are made of aerated concrete and acoustic lime-sand blocks. The partitions are precast plasterboard. The ceilings are cast-in-place reinforced concrete slabs. The floors are heavy floating with hot water underfloor heating. Most of the flat roofs are green. The drawing part was processed in Revit and AutoCAD.
Description
Citation
SVĚTLÍK, A. Administrativní budova [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc.Ing. Miloslav Bagoňa, Ph.D - předseda, doc. Ing. Ladislav Štěpánek, CSc. - místopředseda, Ing. Jan Osička - tajemník, Ing. Jindřich Galata - tajemník, doc. Ing. Miloš Kalousek, Ph.D. - člen, Ing. arch. Ivana Utíkalová - člen, Ing. Marie Rusinová, Ph.D. - člen, Ing. Marian Formánek, Ph.D. - člen, Ing. Stanislav Buchta, Ph.D. - člen, Ing. Miroslav Maňas - člen,
Date of acceptance
Defence
Student představil svoji DP na téma Administrativní budova a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Diskuze nad vyvedením schodiště na střechu. Přemostění a zpřístupnění kavárny. Na připomínky oponenta reagoval student přijatelným způsobem, na otázky položené členy komise k předložené práci odpovídal poněkud nejistě, některé z nich nebyl schopen zodpovědět zcela uspokojivě.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO