Hasičská zbrojnice a tělocvična

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Obsahem této diplomové práce je návrh hasičské zbrojnice a tělocvičny na ulici Pavelkova v Olomouci. Práce je rozdělena na 3 části. Část pozemního stavitelství, část technického zařízení budovy a volitelná část modelování a posouzení detailů stavebních konstrukcí. Samotná hasičská zbrojnice je rozdělena na 3 části. První část je garáž pro 3 speciální vozidla, druhá část je zázemí pro hasiče a administrativa. A poslední část je tělocvična, posilovna a tréninková věž která bude sloužit i jako věž pro sušení hadic. Stěnový systém je navržen z keramických tvárnice tl.300 mm kterou budou založeny na betonových pasech s kombinací prolévaných betonových tvárnic a pod nosnými železobetonovými sloupy 400x400 mm jsou navrženy železobetonové patky. Garáž a administrativní část jsou zastřešeny jednoplášťovou zelenou extenzivní plochou střechou. Na zastřešení tělocvičny jsou navrženy střešní izolační sendvičové panely. V diplomové práci je takové navržen koncept technického zařízení budov – koncepce umělého osvětlení, vzduchotechniky, návrh zdroje tepla, chlazení, hospodaření s vodou a návrh fotovoltaiky. Práce obsahuje projektovou dokumentaci pro stavební povolení, která byla zhotovena dle platných právních a technických předpisů.
The aim of the work is to design Fire station with a gym in Olomouc. Diploma thesis has three parts. First from institute of building structures, second from intitute of building services and last part is devoted to modeling and assessment of details of building. Fire station is divided into three parts. Garage for 3 fire trucks, main part and gym with training tower. The main part contains toilets, showers, locker rooms, storage places, offices and facilities for firefighters and office rooms. Structural elements of the building are from reinforced concrete. Infill walls are made from ceramic bloks. Thermal insulation is from mineral wool and cladding of the wall is made of fibre-cement boards. The slab in the main part is made of cast-in-place concrete. Others slabs in the garage and gym are made of prefabricated elements. On the building are desined three types of roofs. Extensive green roof, flat roof with a stabilization layer of river aggregates and roof made of insulating sandwich panels. In the thesis is design conception of artificial lighting, ventilating, heating, cooling, water managment, photovoltaics and management scheme of energy and ecological systems. The work contains project documentation for building permits, which were made in accordance with applicable legal and technical regulations.
Description
Citation
SVOBODA, M. Hasičská zbrojnice a tělocvična [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Boris Bielek, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Jan Pěnčík, Ph.D. - místopředseda, Ing. Vladimír Juráň - tajemník, Ing. Tereza Skřeková - tajemník, doc. Ing. Aleš Rubina, Ph.D. - člen, Ing. Radim Kolář, Ph.D. - člen, Ing. Petr Jelínek, Ph.D. - člen, Ing. Petr Blasinski, Ph.D. - člen, Ing. Josef Remeš, Ph.D. - člen, Ing. Zdeněk Janík - člen,
Date of acceptance
Defence
OTÁZKY OPONENTA: 1) Provedl jste výpočet dopravy v klidu pro stanovení počtu parkovacích stání? 2) Provedl jste vlečné křivky pro vyjetí/zajetí vozidel? 3) Kam se umisťuje vrchol rozhledového trojúhelníku? 4) Ověřil jste podloží aby bylo možné vsakovat? Otázka - Uvažoval jste, že se jedná o záplavové území? Doplňující otázky - Proč jste zvolil název Hasičská zbrojnice a tělocvična? K čemu bude tělocvična sloužit? Je nějak omezena vhodnost tělocvičny v normě? Jaký je rozdíl mezí stávajícím a novým stavem? Student se snažil vcelku velmi dobře reagovat na připomínky oponenta a zdůvodňovat svoje navrhovaná řešení, rovněž na většinu otázek členů komise k předložené práci reagoval velmi dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO