Stavebně technologický projekt realizace novostavby výrobní haly pro automobilový průmysl

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato diplomová práce řeší stavebně technologický projekt realizace novostavby výrobní haly pro automobilový průmysl v areálu Hauk – Police nad Metují. Záměrem hlavního stavebního objektu je vybudování dvoulodní ocelové haly pro výrobní účely, včetně dvoupodlažního vestavku, který je sociálním a technickým zázemím pro budoucí pracovníky. Hlavní stavební objekt je doplněn dílčími inženýrskými objekty, které vytváří funkční komplex pro požadované účely. Práce je zaměřena na provádění nosné ocelové montované konstrukce a opláštění z vybraného systému. Nedílnou součástí této práce jsou studie realizace hlavních technologických etap hlavního stavebního objektu, technologický předpis, doplněný o montážní schémata, návrh strojních sestav a řešení jejich dopravy mimo jiné, projekt zařízení staveniště, časové plány, rozpočet, kontrolní a zkušební plán a návrh bezpečnostních opatření pro vybraná rizika. Dále je práce doplněna specializovanou částí, která se zabývá vyhříváním zpevněných ploch.
This diploma thesis deals with construction technology project of a newly-built automotive industrial hall on the complex Hauk – Police nad Metují. The aim of the main construction object is to build a double aisle steel hall for industrial purposes including maisonette built-in which will become social and technical facility for prospective workers. The main construction facility is complemented by secondary structures, creating functional complex for required purposes. The thesis is focused on implementation of the main load-bearing prefabricated steel structure and cladding made of selected system. An integral part of the thesis include main technology phases realization study of the main construction object, a technological prescription filled-in with assembly drawings, a design of machine assembly including dealing with its transportation, a site equipment project, time schedules, a budget, a test and inspection plan and a security measures design for selected risks. The thesis is suplemented by a specialized section dealing with the heating of reinforced landscaping.
Description
Citation
SVĚTLÍK, J. Stavebně technologický projekt realizace novostavby výrobní haly pro automobilový průmysl [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realizace staveb
Comittee
doc. Ing. Vít Motyčka, CSc. - předseda, Ing. Petr Sedlák, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jan Jílek - tajemník, Ing. Aleš Průcha - tajemník, Ing. Ondřej Fuciman, Ph.D. - člen, Ing. Boris Biely - člen, Ing. Václav Venkrbec - člen, Ing. Martin Mohapl, Ph.D. - člen, Ing. Radka Kantová, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
Defence
Student na začátku prezentace popsal téma DP, obecné informace o stavbě a jednotlivé body DP. Dále student popsal dopravní trasy pro přepravu materiálů a nadměrných strojů. Dále student popsal výkresy zařízení staveniště pro jednotlivé etapy výstavby. Na dalším slidu student popsal systém LLentab. Na dalším slidu student popisuje realizaci nosných konstrukcí objektu a vyhřívání venkovních ploch. Dále student popsal časový a finanční plán - objektový s termíny zahájení a ukončení výstavby. Připomínky oponenta: Na všechny připomínky měl student připravené odpovědi a případné nedostatky byly napraveny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO