Hodnocení investičního záměru výstavby mateřské školy

Thumbnail Image
Date
Authors
Janusová, Barbora
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Práce se zaměřuje na hodnocení investičního záměru výstavby mateřské školy. Jedná se o veřejný investiční projekt. První části práce je teoretická část, která projednává teoretická východiska investic, investičního záměru, investičního a veřejného projektu, investičního rozhodování a strategického plánovaní. V teorii je popsána studie proveditelnosti a metody hodnocení projektů. V rámci metod hodnocení projektů se práce zaobírá analýzou nákladů a užitků. V praktické časti je provedeno hodnocení investičního záměru s názvem „Nástavba a přístavba mateřské školy Elišky Krásnohorské 15, Brno“ spolu s citlivostní analýzou a kvalitativní analýzou rizik. Hodnocení se provádí pomocí analýzy nákladů a užitků pomocí programu eCBA.
The diploma thesis focuses on the evaluation of investment plan for the kindergarten construction, what is a public investment project. The first part of the thesis is the theoretical part, which discusses the theoretical basis of investments, investment plan, investment and public projects, investment decision - making and strategic planning. The theory part also describes the feasibility study and methods of project evaluation. Within the methods of project evaluation, the thesis deals with the Cost – Benefit analysis. The practical part of the thesis evaluates the investment plan named “Nástavba a přístavba mateřské školy Elišky Krásnohorské 15, Brno “, where is also performed the sensitivity analysis and qualitative risk analysis. The evaluation of investment plan for the kindergarten construction is performed in the eCBA application.
Description
Citation
JANUSOVÁ, B. Hodnocení investičního záměru výstavby mateřské školy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Management stavebnictví
Comittee
doc. Ing. Robert Kledus, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Tomáš Hanák, Ph.D. - místopředseda, Ing. Svatopluk Pelčák - tajemník, Ing. Barbora Janovská, Ph.D. - člen, Ing. Zdeněk Krejza, Ph.D. - člen, Ing. Miloslav Výskala, Ph.D. - člen, Ing. Vojtěch Biolek - člen,
Date of acceptance
Defence
Závěrečnou práci obhajovala jasně a srozumitelně. Z jejího přednesu bylo patrné, že k úkolům, které řešila, přistupovala velmi zodpovědně. Na otázky členů komise odpověděla pohotově a s přehledem. Rovněž na doplňkové otázky od vedoucího závěrečné práce a oponenta odpověděla správně a jasně. Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že studentka svou závěrečnou práci obhájila na výborné požadované úrovni.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO