Problematika bydlení a její řešení v obci Kobylí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
V této diplomové práci je popsána problematika bydlení a její řešení v obci Kobylí. Teoretická část je zaměřena na uvedení do problematiky vymezením základních pojmů vztahující se k bydlení, realitnímu trhu a hodnocení proveditelnosti projektů. Práce poskytuje přehled dat a grafů týkající se bydlení v současnosti a v letech minulých. V praktické části je vypracována studie proveditelnosti, která se zabývá ekonomickým hodnocením výstavby nového bytového domu v obci Kobylí, s následným stanovením požadavků na efektivnost kritických proměnných a kritických hodnot vstupů z pohledu investora. Poslední bod se zabývá vymezením nových nájemníků bytového domu s posouzením, zda si bydlení v novém bytovém domě mohou dovolit.
This thesis discusses housing issues and its solutions in a village named Kobylí. The theoretical part focuses on introducing the issues by defining basic concepts related to housing, local real estate market and evaluating feasibility of projects. The thesis provides an overview of current as well as historic data and graphs related to housing. In the practical part, a feasibility study is presented and focuses on an economic evaluation of a construction of a new apartment building in Kobylí, followed by requirements assessment such as an effectiveness of critical variables and a crucial input value from the investor's point of view. Lastly, this thesis identifies and defines new tenants of the building which is offering appartemnts, and evaluates whether the tenants can afford housing in their new apartment.
Description
Citation
KAŇA, J. Problematika bydlení a její řešení v obci Kobylí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Management stavebnictví
Comittee
doc. Ing. Vojtěch Bartoš, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Jana Korytárová, Ph.D. - místopředseda, Ing. Svatopluk Pelčák - tajemník, Ing. Martina Pavelková, Ph.D. - člen, Ing. Zdeněk Krejza, Ph.D. - člen, Ing. Miloslav Výskala, Ph.D. - člen, Ing. Vojtěch Biolek - člen,
Date of acceptance
Defence
Závěrečnou práci obhajoval jasně a srozumitelně. Z jeho přednesu bylo patrné, že k úkolům, které řešil, přistupoval velmi zodpovědně. Na otázky členů komise odpověděl pohotově a s přehledem. Rovněž na doplňkové otázky od vedoucího závěrečné práce a oponenta odpověděl správně a jasně. Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že student svou závěrečnou práci obhájil na výborné požadované úrovni.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO