Statické řešení parkovacího domu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na návrh nosné konstrukce vícepatrového parkovacího domu. Součástí práce je i rešerše tří parkovacích domů u nás a na Slovensku. Obsahem práce je předběžný návrh 3 variant typické stropní konstrukce. Následně je vybrána jedna varianta a detailně zpracována. Pro analýzu konstrukce byl vytvořen deskostěnový model pružně podepřený v softwaru Scia Engineer. Vybrané prvky konstrukce byly modelovány odděleně. Dodatečné posouzení je provedeno v softwarech GEO, FINE, IDEA Statica, JORDAHL a MS Excel.
The diploma thesis is focused on the design of the supporting structure of a multi-storey parking house. Part of the work is also a search of three parking houses in our country and in Slovakia. The content of the work is a preliminary design of 3 variants of a typical ceiling structure. Subsequently, one variant is selected and processed in detail. A flexurally supported slab-wall model was created in Scia Engineer for the analysis of the structure. Selected structural elements were modeled separately. Additional assessment is performed in GEO, FINE, IDEA Statica, JORDAHL and MS Excel software.
Description
Citation
TVRZNÍK, J. Statické řešení parkovacího domu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
doc. Ing. Ladislav Klusáček, CSc. - předseda, Ing. Jan Koláček, Ph.D. - místopředseda, Ing. Libor Čtvrtlík - tajemník, Ing. Adam Svoboda - tajemník, Ing. Adam Svoboda - člen, doc. Ing. Jiří Kytýr, CSc. - člen, Ing. Michal Požár, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
Defence
Student odprezentoval svoji diplomovou práci zkušební komisi a poté reagoval na připomínky a dotazy oponenta diplomové práce. V rámci obhajoby diplomové práce student odpovídal na následující dotazy zkušební komise: doc. Klusáček V návrhu máte uvedeny ztužující železobetonové (smykové) stěny po obvodě a současně máte umístěna ztužující jádra. Jakým způsobem bylo uvažováno zatížení větrem a jeho přerozdělení na jedntolivé ztužující prvky? Jakým způsobem konstrukčně zajistíte, že se schodišťová deska zdeformuje to tvaru válcové plochy? Student odpověděl - ve výkresech nebylo řešeno. Jakým mechanismem vznikne průhyb od smršťování betonu? Student odpověděl. Uvažoval jste ve výpočtu brzdné síly? Student odpověděl - v práci nebylo řešeno. Ing. Koláček Jakým způsobem bude provedeno předpínaní? Student odpověděl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO