Středisko volného času Vyškov

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Středisko volného času Tématem mojí diplomové práce je projekt nového střediska volného času ve Vyškově. Budova je rozdělena na dvě části. Hlavní část má dvě nadzemní podlaží se vstupní halou s recepcí, učebnami, kancelářemi, technickou místností, tanečním a divadelním sálem, šatnou a toaletami. Druhou částí je sportovní hala. Nosné zdivo je navrženo z keramických tvárnic Porotherm se zateplením systémem ETICS. Stropní konstrukce jsou navrženy z železobetonových monolitických desek. Hlavní budova má plochou střechu, sportovní hala má pilovou střechu. Budova bude vytápěna pomocí plynových kondenzačních kotlů. Bude mít instalovanou vzduchotechnickou jednotku, jednotku chlazení, integrované fotovoltaické panely na střeše sportovní haly pro redukci elektrické spotřeby a LED osvětlení v celém objektu. Teoretická část se zabývá návrhem provozního řádu objektu. Provozní řád je součástí facility managementu, který se stará o zajištění ideálních podmínek pro rozvoj hlavních činností centra volného času.
Leisure center The main task of the master thesis is to design a new leisure center in Vyškov. The building is divided into the two parts. The main part has two floors with reception, entrance hall, classrooms, offices, a utility and boiler room, a dance or theatre hall, a changing room, and a toilet. The second part includes sports hall. The load-bearing walls are designed from Porotherm ceramic blocks with external thermal insulation composite system. Floor structure are designed from reinforced concrete. The main building has a flat roof, the sports has a saw roof structure. Envelope walls are insulated with ETICS. The building will be heated by a condensing boiler. It will have mechanical ventilation, integrated photovoltaic panels on the roof of sports hall to reduce electricity consumption and LED lighting. The theoretical part is to design an operating rule of the building. The operating rules are part of the facility management, which takes care of ensuring ideal conditions for the development of the main activities of the leisure center.
Description
Citation
FORMÁNEK, P. Středisko volného času Vyškov [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Dušan Katunský, CSc. - předseda, prof. Ing. Milan Ostrý, Ph.D. - místopředseda, Ing. Petra Vorlíčková - tajemník, Ing. Klára Hobzová - tajemník, Ing. Karel Struhala, Ph.D. - člen, Ing. Sylva Bantová, Ph.D. - člen, doc. Ing. Petr Horák, Ph.D. - člen, Ing. Marcela Počinková, Ph.D. - člen, doc. Mgr. Tomáš Apeltauer, Ph.D. - člen, Ing. Danuše Čuprová, CSc. - člen,
Date of acceptance
Defence
- konstrukce schodiště - vstup do objektu - odvodnění střechy, kam vedou navržené chrliče? Co to je výraz temperované vytápění. Co říká definice? Volil jste zvýšený výkon po otopné pauze? Student s velmi dobrým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a velmi dobře reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO