Polyfunkční dům v Uherském Hradišti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
PŘEDMĚTEM DIPLOMOVÉ PRÁCE JE NOVOSTAVBA POLYFUNKČNÍHO DOMU V UHERSKÉM HRADIŠTI. OBJEKT MÁ 3 NADZEMNÍ PODLAŽÍ A JE ČASTEČNĚ PODSKLEPENÝ. V PODZEMNÍM PODLAŽÍ SE NACHÁZEJÍ ÚLOŽNÉ PROSTORY PRO UŽIVATELE OBJEKTU A TECHNICKÉ ZÁZEMÍ PRO CHOD BUDOVY. PRVNÍ PODLAŽÍ SLOUŽÍ KOMERČNÍM PROSTORŮM, JAKO BOULDER CENTRUM, KAVÁRNA A PRODEJNA. 2. A 3. NADZEMNÍ PODLAŽÍ DISPONUJÍ BYTOVÝMI JEDNOTKAMI. NA KAŽDÉM PODLAŽÍ SE NACHÁZÍ 7 BYTOVÝCH JEDNOTEK O DISPOZICÍCH 1+KK, 2+KK, 3+KK A 4+KK. CELKEM JE ZDE 14 BYTOVÝCH JEDNOTEK, KTERÉ JSOU NAVRŽENY STEJNĚ V KAŽDÉM PODLAŽÍ. OBJEKT JE VYBAVEN VÝTAHEM, JE ZDĚNÝ ZE SYSTÉMU YTONG, STROPY JSOU MONOLITICKÉ ŽELEZOBETONOVÉ, STŘECHA JE ROVNÁ VEGETAČNÍ. CELKOVĚ STAVBA ZAPADÁ MEZI OKOLNÍ ZÁSTAVBU.
THE AIM OF THIS DIPLOMA´S THESIS IS A NEW BUILDING OF A MULTIFUNCTIONAL HOUSE IN UHERSKÉ HRADIŠTĚ. THE BUILDING HAS THREE FLOORS AND ONE PARTLY UNDERGROUD FLOOR. THE UNDERGROUND FLOOR IS USED AS A STORAGE SPACE FOR THE BULDING‘S USERS AND AS A TECHNICAL SURROUNDINGS OF THE FACILITY. FIRST FLOOR IS USED AS A COMMERCIAL PREMISES, AS A BOULDER CENTRUM, COFFEE HOUSE AND SALES. THERE ARE SEVEN APARTMENT UNITS ON EACH FLOOR 1+KK, 2+KK, 3+KK AND 4+KK. OVERALL THERE ARE FOURTEEN APARTMENT UNITS, ALL FLATS ARE DESIGNED IN THE SAME WAY ON EACH FLOOR. THE WHOLE BUILDING IS ALSO EQUIPPED WITH A LIFT, IT IS A MASONRY BUILDING MADE WITH YTONG SYSTEM WITH CAST-IN-PLACE REINFORCED CONCRETE CEILING AND A FLAT GREEN ROOF. THE CONSTRUCTION ITSELF FITS IN THE SURROUNDINGS OF THE HOUSING DEVELOPMENT.
Description
Citation
HANÁK, M. Polyfunkční dům v Uherském Hradišti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
prof. Ing. Karel Tuza, CSc. - předseda, doc. Ing. Miloš Lavický, Ph.D. - místopředseda, Ing. Tomáš Žajdlík - tajemník, Ing. David Průša - tajemník, Ing. Dagmar Donaťáková - člen, Ing. Markéta Sedláková, Ph.D. - člen, Ing. Karel Čupr, CSc. - člen, Ing. Pavel Uher, Ph.D. - člen, Ing. Jan Barnat, Ph.D. - člen, Ing. Bohuslav Brukner - člen,
Date of acceptance
Defence
Student v rámci obhajoby představil svou závěrečnou práci na téma Polyfunkční dům v Uherském Hradišti. Byla představena lokalita navrženého objektu a její umístění v rámci parcely. Byla uvedeno dispoziční řešení jednotlivých podlaží objektu. Dále bylo představeno konstrukční a materiálové řešení navržené stavby. Na závěr prezentace byly zodpovězeny dotazy oponenta závěrečné práce. V rámci obhajoby byla položena otázka na volbu umístění parkovacích stání.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO