Pomocná brzda pro eskalátor

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem zadaného úkolu je vypracovat funkční mechanismus pomocné brzdy pro eskalátor firmy Otis. Tohoto cíle je postupně dosahováno v několika fázích. V počáteční fázi projektu bylo třeba brát zřetel na podobné produkty konkurenčních firem a nedostat se tak do konfliktu s patentním právem, v druhé fázi bylo zapotřebí vymezit pracovní prostor pro brzdu a přesné určení jejího namáhání. V dalších krocích se prolínají návrhové fáze se zkušebními. V tuto chvíli má pomocná brzda svůj tvar a první zkoušky prokazují její funkčnost, ovšem také nutnost úpravy některých prvků jak na brzdě, tak i na samotném eskalátoru.
Purpose of engaged task is elaborate a functional mechanism to emergency brake for escalators company Otis. To this purpose is gradually reached up in several phases. In primary phase was taken view on similar products from competitive company and do not get in conflict with patent right, in second phase was needed delimitate working space for brake and exact specification of straining. In next steps the proposal and test phase is blending together. In this moment emergency brake has own shape and first tests are showing the functions, but as well necessity modification of same elements on brake and on escalator.
Description
Citation
LACHETA, L. Pomocná brzda pro eskalátor [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce strojů a zařízení
Comittee
doc.ing. Václava Lašová, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Pavel Bělohoubek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Jaroslav Krátký, Ph.D. (člen) doc. Ing. Miloš Hammer, CSc. (člen) doc. Ing. Simeon Simeonov, CSc. (člen)
Date of acceptance
2008-06-11
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 10 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO