Interaktivní webové aplikace pro podporu výuky 3D počítačové grafiky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá počítačovou 3D grafikou a implementací výukových aplikací v jazyce JavaScript. Mezi probírané oblasti práce patří transformace objektů, Beziérovy pláty a role kamery ve scéně. V práci je popsán teoretický základ těchto oblastí a následně se práce věnuje vytvořeným výukovým aplikacím. Práce obsahuje detailní popis fungování a implementace vytvořených aplikací. V závěru práce jsou zmíněna možná rozšíření těchto aplikací.
This diploma thesis is focused on computer 3D graphics and the implementation of educational applications in JavaScript language. Discussed topics of computer graphics include object transformations, Bezier patches and the role of the camera in the scene. The thesis describes the basic theory of these areas and educational applications. The thesis also includes the detailed description of the features and the implementation of the created applications. In the end of the thesis possible extensions are discussed.
Description
Citation
MORÁVEK, J. Interaktivní webové aplikace pro podporu výuky 3D počítačové grafiky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Miroslav Vozňák, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Jiří Mišurec, CSc. (místopředseda) Ing. Josef Vojtěch, Ph.D. (člen) Ing. Radek Fujdiak, Ph.D. (člen) Ing. Ján Mucha, Ph.D. (člen) Ing. Vojtěch Myška (člen)
Date of acceptance
2021-06-08
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Student obhájil diplomovou práci a odpověděl na otázky členů komise a oponenta. Otázky: 1) V práci píšete, že "Implicitní vyjádření je v mnoha případech možné převést na explicitní, nicméně v oblasti počítačové grafiky nám to nepřinese výhodu." Vysvětlete prosím, jak je toto tvrzení myšleno. Znamená to, že implicitní vyjádření je výhodnější? 2) Uveďte správnou definici geometrické třídy spojitosti G^n a popište a nejlépe také ilustrujte rozdíl mezi G^n a C^n (postačí porovnat spojení třídy C^1 a G^1 v případě segmentů křivky ve 2D).
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO