CNC řízení frézky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá přestavěním manuální vrtačkofrézky BF20L na CNC frézku, její 3D model a případné PLC řízení. Všechny osy jsou poháněny krokovými motory, s enkodéry, připojenými do řídících karet a průmyslového počítače od společnosti Beckhoff. Pro toto řízení je vytvořen kompletní rozvaděč, doplněný o nakreslené elektrotechnické schéma zapojení. Programové řízení společně s vizualizací je realizováno v softwaru TwinCAT 3. Frézku lze řídit manuálně i automaticky pomocí programu.
This diploma thesis deals with rebuild of manual drill-mill machine BF20L into CNC mill machine, 3D model of that and eventual control using PLC. All axes are powered by stepper motors, with encoders, connected to control cards and industrial computer from company Beckhoff. For this control is made full switchboard, supplemented by electrical wiring diagram. Program control along with visualization is made in software TwinCAT 3. Drill-mill machine can be controlled manually or automatically by program.
Description
Citation
KREJČÍ, J. CNC řízení frézky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Pavel Václavek, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Bradáč, Ph.D. (místopředseda) Ing. Zdeněk Havránek, Ph.D. (člen) Ing. Miroslav Jirgl, Ph.D. (člen) Ing. Petr Petyovský, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-08
Defence
Student obhájil diplomovou práci. Komise neměla žádné námitky k řešené práci. V průběhu odborné rozpravy odpověděl na dotazy: - Standardizace jazyků používaných v PLC? - Výhody a nevýhody krokových motorů?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO