Vývojový prostředek pro lokalizaci

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Dokument popisuje zariadenie, ktoré meria dáta o geografickej polohe pomocou GNSS modulu a sníma zmenu polohy pomocou akcelerometru a gyroskopu. Schopnosti týchto obvodov sú skombinované tak, že dáta z nich spracováva a zlučuje pomocou numerickej integrácie a matematických filtrov a výsledky sú ukladané na pamäťovú kartu. Celý vývoj zariadenia je popísaný od konceptu, cez zhotovenie a softvérové algoritmy až po testovanie funkcii.
This document describes a device capable to determine geographical position thanks to its GNSS module and measure the change of movement with the help of an accelerometer and gyroscope. Outputs of these integrated circuits are combined, data are processed and fused thanks to a numerical integration and mathematical filters. Results are stored on a memory card. The whole development is described from a concept, through the making of the device and software algorithms to the testing of its functions.
Description
Citation
SZABÓ, M. Vývojový prostředek pro lokalizaci [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Lukáš Fujcik, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Jaroslav Koton, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Jan Leuchter, Ph.D. (člen) Ing. Michal Pavlík, Ph.D. (člen) Ing. Edita Hejátková (člen)
Date of acceptance
2021-06-09
Defence
Student představil komisi přes prezentaci svojí práci, která zahrnovala GNSS systém, který byl navržen na desce plošných spojů a následně připojen na vývojový kit od firmy Nucleo. Student předvedl porovnání různých GNSS systémů a následné konečné vlastní řešení. Dále student předal komisi desky plošných spojů pro předvedení bez osazení. Následně ještě předvedl svoje zařízení osazené a funkční. Na konci své prezentace student uvedl i problematické zkušenosti z testování a vývoje zařízení a reálné funkční testy v okolí školy. Oponent práce měl otázky, na které student odpověděl stručně. Komise měla na studenta otázky: Čím je specifický modul, že nebyl možné sehnat. Student odpověděl, že sice komunikační běrnice je stejná na jiných čipech, ale vnitřní struktura je jinačí a muselo by se začínat téměř od znovu. Další člen komise měl otázku týkající se zničení čipu, jak přesně se to stalo. Student odpověděl členovi komise. Předseda komise se zeptat, ať student zhrne celé jeho řešení práce v pár bodech co bylo jeho cílem..
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO